Zvezda u blokadi zbog duga od dva miliona evra!

Crveno-beli u najvećoj finansijskoj krizi do sada - račun u proteklih godinu bio u blokadi čak 234 dana

  • 1

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) izrekla je zabranu registracije novih igrača za devet od 16 klubova Superlige zbog dugovanja, uključujući i tri najbolja srpska kluba – Crvenu zvezdu, Partizan i Vojvodinu.

U najnepovoljnijem položaju su beogradski crveno-beli. Na glavnom Zvezdinom računu u banci trenutno je minus od 242 miliona dinara ili više od dva miliona evra! Poslednji put Zvezda je bila u plusu 23. marta ove godine, a u poslednjih 365 dana račun je bio u blokadi čak 243 dana, pišu "Večernje novosti".

Čak 15 puta od 13. juna 2011. godine do sada je Narodna banka Srbije dobijala naloge za blokadu računa, a do poslednjeg "zamrzavanja" najduži period "minusa" iznosio je 43 dana (od 1. decembra 2011. do 13. januara 2012). Sadašnja blokada traje već 84 dana.

Naravno, kad je reč o poslovanju, nijedna firma, pa ni Crvena zvezda, nema samo jedan račun. Ali obaveze prema klubovima (Rad, Borac, Sloboda), igračima bivšim i sadašnjim, radnicima u klubu, "restlovi" od tužbi, prelaze tri miliona evra, što je samo znak da crveno-beli ulaze u sezonu pod teškim bremenom.

Istina je da aktuelna uprava crveno-belih čini sve što može kako bi se nagomilani dugovi smanjili. Predsednik Vladan Lukić je po dobijanju novog mandata na izborima javno potvrdio ukupan minus od preko 30 miliona evra i najavio opštu štednju, određene priče o otpuštanju prekobrojnih radnika...

Imajući u vidu ovako loše stanje u klubu iz Ljutice Bogdana jasno je da će Zvezda teško preživeti ukoliko ne proda bar jednog od asova - Lazovića, Tošića, Evandra ili Mijailovića.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan Mitrovic

    15. jun 2012 | 14:10

    Gasite te klubove i onako ih narod izdrzava. Svaki klub na tržište. Kao i svaka firma. A zvezda i partizan su i onako trutovi na teretu drzave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA