NAJBRUTALNIJI NOKAUT, IZBACIO GA UDARCEM IZ RINGA: Bio sam lud, besan kao nikad, hteo sam da ga ubijem! (VIDEO) (FOTO)

Lamon Bruster je već u prvoj rundi uništio svog protivnika na kome je iskalio bes zbog prljave igre pre borbe

  • 1

Boks je kao plemenita veština doneo mnogo velikih rivalstava i spektakularnih borbi o kojima se priča i decenijama kasnije. Međutim, uvek je bilo i prljavih igrača, koji nisu birali sredstva kako bi isprovocirali protivnika.

Treš tok, vređanje, pljuvanje i sramno ponašanje bilo je odlika poljskog boksera Andrjua Golote, koji je tokom čitave karijere bio poznat kao prljav igrač. Niski udarci bili su njegov ''zaštitni znak'', ali mu se to surovo osvetilo 2005. godine, kada je boksovao protiv Lamona Bruvstera.

>>> DESNI KROŠE KOJI JE PROMENIO SVET: Zbog ove borbe u džungli Alija će pamtiti za sva vremena (VIDEO)

Ova borba u kojoj je Bruvster po drugi put branio VBO titulu u teškoj kategoriji, održala se u Čikagu, gde je velika populacija Poljaka. To je Golota želeo da iskoristi i da se dodatno ohrabri pred borbu, pa je pred borbu hteo dodatno da napumpa samopouzdanje i da ''zapali'' poljske navijače.

Napao je pred borbu aktuelnog šampiona i hteo da skoči na njega i da mu se unese u facu, kako bi ga ponizio i maltretirao. To je godinama kasnije sam Bruvster otkrio kada se podsetio te čuvene borbe u kojoj je oboren svetski rekord kada je u pitanju najbrži nokaut u teškoj kategoriji.

Foto: Guliver/Jonathan Daniel/Getty Images Foto: Guliver/Jonathan Daniel/Getty Images

Bruster je za 52 sekunde tri puta rušio Golotu, a jednom ga je udarcem čak i izbacio iz ringa. Sudija je na kraju bio primoran da prekine borbu.

Amerikanac je odbranio titulu i nakon toga rekao da je borba protiv Golote jedina u kojoj se borio s besom u srcu.

- Čikago ima najveću populaciju Poljaka u Americi i Golota je hteo da se ohrabri i da me maltretira. Bilo je trenutaka pre borbe kada je pokušao da skoči na mene i da mi se unese u facu. To me je žestoko iznerviralo, a onda, dok sam išao ka ringu pred borbu, njegovi navijači su počeli da me pljuju.

- Poludeo sam! Bio sam toliko besan i sve to sam izbacio na Goloti. To je bila jedina borba gde sam zapravo hteo da ubijem protivnika - rekao je Bruvster u svojoj ispovesti o toj legendarnoj borbi.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    28. mart 2017 | 00:05

    Pokojni Nikitovic (priznao) je jednom prilikom lupio pa ostao ziv "boks je plemenita vestina" i ta glupost ostade do danas da se provlaci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA