Nefči se žali zbog rasizma, traže 3:0 službenim rezultatom!

UEFA veoma osetljiva na rasizam i zbog ovog transparenta Partizan bi morao biti kažnjen, a nadaju se i da bi meč mogao biti registrovan sa službenim rezultatom

  • 0

Čelnici Nefčija spremaju žalbu Evropskoj fudbalskoj uniji zbog ponašanja navijača Partizana na utakmici Lige Evrope u kojoj su dve ekipe podelile bodove (0:0), prenosi azerski portal azeri.com.

Gosti iz Azerbejdžana pokušaće da ubede disciplince UEFA da je transparent koji su pre početka meča istakli navijači Partizana, s porukom "Nosati majmun živi u Azerbejdžanu, u ciganskom dresu doš'o po bananu", rasistički i da se ne odnosi samo na bivšeg golmana Crvene zvezde Sašu Stamenkovića, nego i na reprezentativca Sijera Leonea iz redova Nefčija Žulijusa Bobaja.

Azerbejdžanski portal podseća da je UEFA veoma osetljiva na rasizam i da bi zbog ovog transparenta Partizan morao biti kažnjen, a nadaju se i da bi meč mogao biti registrovan sa službenim rezultatom.

- To je njihov problem. Neka tuže, ali i oni su na terenu inscenirali neprijatne situacije - rekao je direktor Partizana Ljubiša Tumbaković, podsećajući na ponašanje Saše Stamenkovića u Humskoj.

Tumba je iznenađen potezom Azera i ne vidi nikakav problem sa rasizmom u paroli navijača Partizana.

- Kad se pomene banana, misli se na drugu boju kože, ovde nema govora o rasizmu. Ne verujem da će išta biti od toga - istakao je Tumbaković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA