IGRAJU IGRE: Belgijanci prepustili ulogu favorita Srbiji!

Selektor fudbalera Belgije Mark Vilmots po dolasku u Beograd istakao je da ne bi voleo da se vrati sa jednim bodom, ali da će i nerešen rezultat biti zadovoljavajuć za njega. Na treningu na "Marakani" trenirao je i Kompani. Pretpostavlja se da će biti oko 30.000 gledalaca na tribinama stadiona Crvene zvezde

  • 1

Belgijanci su doputovali u Beograd i odradili prvi trening na "Marakni" pred sutrašnju kvalifikacionu utakmicu za Mundijal u Brazilu 2014. godine. Selektor gostiju Mark Vilmots iznenadio je izjavom na konferenciji za medije da bi i nerešen rezultat u Beogradu bio zadovoljavajući za njega.

Zato je, možda taktički, rekao da je Srbija favorit u petak.

- Reprezentacija Srbije je puna entuzijazma sa izuzetnim patriotskim duhom. Imaju dva odlična igrača u defanzivi, mislim na Ivanovića i Kolarova, tehnički i taktički su obučeni, a njihova četiri osvojena boda pokazuju da je reč o timu koji zaslužuje svaki respekt - hvalio je Vilmots "orlove".

On nije mnogo želeo da govori o grupi povređenih igrača, jer, kako kaže, ima dvadesetak igrača i svako od njih ulazi u kombinaciju za meč s "orlovima."

- Ne pričam o onima koji nisu tu. Imamo 20-ak igrača i svako od njih može da igra. Ne kukamo kad imamo problem, već tražimo rešenje. Na kraju, igrači nisu tu da pričaju nego da igraju.

Vilmots želi da njegova reprezentacija ima veći posed lopte, ali je dodao i da je između teorije i prakse velika razlika.

- Ovde smo da igramo, biće trenutaka i kada ćemo igrati ofanzivno. U svakom slučaju, svaki osvojeni bod nam je bitan - rekao je trener Belgije, i naglasio da se ne plaši pune (ili relativno popunjene) "Marakane", jer je igrao i pred 90.000 ljudi na "Vembliju". Inače, očekuje se da će na tribinama biti oko 30.000 ljudi.

Belgijski stručnjak je ujedno skinuo i ulogu favorita sa svoje ekipe i po pitanju ko će završiti na prvom mestu u grupi.

- Najbolje je biti na prvom mestu, ali ne mislim da je Belgija prvi favorit za to. Sve četiri reprezentacije podjednako mogu da se nazovu favoritima, a to su, osim Belgije, i Srbija i Hrvatska i Škotska.

Pod znakom pitanja je bio defanzivac Vensan Kompani, ali je on ipak trenirao sa ostatkom ekipe, što bi moglo da nagovesti da će biti na terenu u petak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA