Željko Obradović na zanimljiv način otkačio NBA timove!

Želeli su da odem u SAD na intervju, a ja intervjue dajem samo novinarima. Poručio sam im da ako me žele, znaju sve o meni, pa ne znam o čemu bismo razgovarali

  • 1

Najtrofejniji evropski košarkaški trener Željko Obradović, sada na klupi Fenerbahče Ulkera, u razgovoru sa grčku televiziju OTE potvrdio je da je bilo interesovanja iz NBA lige za njegove usluge, ali ocenio je da to ipak nisu bili mnogo ozbiljni pokušaji. Letos se dosta nagađalo o tome da bi Obradović posle boravka u trening kampu Detroit Pistonsa mogao put Amerike, međutim, ništa konkretno nije se desilo.

- Iskreno, nije bilo ozbiljnih šansi za tako nešto. Postojale su glasine da su dva kluba kontaktirala mog menadžera. Želeli su da odem u SAD na intervju. Rekao sam da intervjue dajem samo novinarima i da, ako žele razgovor, dođu ovamo. Ukoliko me neko želi, zna sve o meni, pa ne znam o čemu bismo mogli da pričamo. Bio sam spreman da se sretnem s ljudima i porazgovaram, ali niko me nije pozvao direktno - izjavio je Obradović.

- Posle iskustva u Detroitu rekao sam da sam spreman za rad u Americi. Sada znam da ne bih imao nikakvih problema da radim tako, ne samo ja, već i ostali treneri iz Evrope. Pitanje je samo da li će ljudi iz NBA odlučiti jednog dana da dovedu trenera iz Evrope i daju mu slobodu da radi - ocenio je proslavljeni stručnjak.

Obradović nije želeo da ulazi u detalje rastanka sa Panatinaikosom posle 13 godina i silnih trofeja.

- Panatinaikos će uvek biti moj tim. Nisam mislio da ću ikada otići iz Atine, ali život na sve da odgovor. Desilo se šta se desilo, mislim da je takva odluka bila najbolja za sve - ostao je zagonetan Obradović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA