KARADŽIĆ: Izbori preči od selektora!

Predsednik FSS najavio da se neće žuriti sa postavljanjem naslednika Siniše Mihajlovića i da pre toga treba da se održi Skupština na kojoj će se odlučiti ko će u narednom periodu da vodi srpski fudbal

  • 5

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić najavio je da se neće žuriti sa izborom novog selektora reprezentacije. Iako je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu zabeležen neuspeh, prvi čovek srpskog fudbala nerado se rastao sa Sinišom Mihajlovićem.

- Siniša Mihajlović je završio posao u FSS. Nažalost, kako je rezultat najveće merilo nečijeg rada, on je ostao dosledan svom ranije izrečenom stavu da će otići ukoliko se reprezentacija ne kvalifikuje na SP. Žao je i nama što ne nastavljamo saradnju, želeli smo da Mihajlović ostane selektor, jer iako nije ispunio svoj cilj da se plasiramo na Mundijal, ostvario je plan i želje FSS - ocenio je Karadžić za Večernje novosti.

- Kada je Mihajlović postao selektor, imali smo tri-četiri ozbiljna, prepoznatljiva igrača u reprezentaciji. Danas ih imamo 30! Stvoren je tim za poštovanje, napravljen je veliki pomak i na to možemo da budemo ponosni. Siniša je pokazao svoje vrednosti kao selektor, želimo mu sve najbolje na mestu trenera Sampdorije - nastavio je Karadžić, uz konstataciju da do novog kvalifikacionog ciklusa ima još dosta i da pre postavljanja novog selektora treba rešiti mnoga pitanja.

- Kvalifikacije za EP počinju u septembru. To znači da nema razloga za žurbu. Samim tim nema potrebe za licitacijama, kandidovanjem i samokandidovanjem raznih ličnosti. Pitanje novog stratega reprezentacije neće biti uskoro na dnevnom redu, imamo mnogo drugih pitanja koje moramo da rešimo. Pogotovo što bi neki brzi izbor selektora tražio i nove, ne tako male finansijske izdatke.

Najvažnije od tih "drugih pitanja" je ko će predvoditi FSS u budućnosti.

- Narednih dana ćemo održati proširenu sednicu Odbora za hitna pitanja, na kojoj ćemo razgovarati i o mom statusu. Skupština će biti održana između završetka jesenje i početka prolećne polusezone Superlige. Ali što pre, to bolje. Često se postavljaju pitanja o mojoj odluci koju sam najavio još u avgustu. Nemam nameru da se stalno ponavljam u odgovorima. Sve će se znati na Skupštini - ostao je zagonetan prvi čovek Saveza.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA