Navijači poslali Brajanta na Ol Star iako je povređen!

Iako je apelovao na obožavaoce da ne glasaju za njega u izboru sastava ekipe Zapada, povređeni as Los Anđeles Lejkersa dobio je blizu milion glasova za 16. učešće na meču svih NBA zvezda

  • 1

NBA Ol Star meč, zakazan za 16. februar u Nju Orleansu, odigraće se po 63. put, a interesantan je već par nedelja ranije. Naime, prebrojavanjem glasova su utvrđene prve petorke Zapadne i Istočne konferencije, a svoje mesto je izborio Kobi Brajant!

Podsetimo, Brajant se početkom sezone vratio na teren nakon višemesečne pauze zbog povrede Ahilove tetive, ali je odigrao svega šest mečeva jer mu je stradalo koleno na utakmici s Memfisom. As Los Anđeles Lejkersa od tad "u civilu" posmatra mečeve svojih saigrača, ali njegovi obožavaoci i dalje žele da ga vide na meču svih zvezda.

Nedavno je Brajant apelovao na ljubitelje košarke da ne glasaju za njega u izboru za sastav konferencije Zapad.

- Iako poštujem to što fanovi žele da me vide na Ol Star meču, ipak bih radije želeo da vidim nekog mlađeg na terenu. Oni su naporno radili da bi se našli tamo - rekao je Brajant.

Fanovi ga ipak nisu poslušali, i sa ukupno 988.884 glasova zauzeo je mesto u petorci Zapada. Ovo bi Brajantu trebalo da bude 16. učešće na Ol Staru, a više od njega imao je samo legendarni Karim Abdul-Džabar sa 19 nastupa.

Četvrti najbolji strelac u istoriji NBA lige se povredio krajem decembra, i predviđena mu je pauza od šest nedelja. Faktički, on bi mogao da igra u Nju Orleansu, ali pitanje je koliko će biti spreman, s obzirom da mu je oporavak zasnovan na održavanju forme na statičnom biciklu.

- Prilično sam ograničen kada su vežbe u pitanju, pa uglavnom treniram na biciklu i na taj način održavam noge snažnima - izjavio je Brajant početkom januara.

Najviše glasova očekivano je dobio Lebron Džejms sa 1.416.419, a potom i Kevin Durent (1.396.294) i Pol Džordž (1.211.318).

Petorku Istoka čine: Džejms, Džordž, Karmelno Entoni, Dvejn Vejd i Kajri Irving. Petorka Zapada izgleda ovako: Durent, Stiven Kari, Brajant, Blejk Grifin i Kevin Lav.

Treneri će biti određeni posle 2. februara, a rezerve će do 30. januara birati treneri 30 ekipa, s tim da nemaju pravo da biraju igrače iz svojih timova.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolaa

    24. januar 2014 | 10:23

    Tata Kobe! Zna se ko je i sta je,povreda mu ne moze nista!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA