≫ 

Moćna Španija krenula silovito: Crnogorci osetili snagu "furije"

Ekipa Serđa Skariola pokazala snagu protiv nemoćnih Tanjevićevih izabranika

  • 5

Pred start Evropskog prvenstva sve prognoze stavljale su Španiju kao glavnog favorita za zlato.

Iako reprezentacija Crne Gore ne spada u vrh evropske košarke, Španija je pokazala ozbiljan pristup utakmici i na kraju slavila rezultatom 99:60.

Već od prvog minuta Španija je krenula silovito i posle prvih 10 minuta imala 12 poena prednosti.

>>> Pobeda Srbije na Evropskom prvenstvu: Dominacija Bogdanovića! (FOTO)

Izabranici Bogdana Tanjevića nisu imali rešenje za raspoložene Špance koji su do kraja poluvremena nastavili u istom ritmu.

Treća četvrtina donela je nešto izjednačeniju igru usled blagog opuštanja "furije" koja je imala veliku prednost. Ipak, u poslednjoj deonici Španci su se ponovo rastrčali po terenu i rutinski priveli utakmicu kraju.

Najefikasniji u redovima španske reprezentacije bio je Vili Ernangomez sa 18 poena čemu je dodao i devet skokova. Mladom centru pridružili su se njegov mlađi brat Huančo Ernangomez koji je postigao 13 poena dok je Pau Gasol dodao 10.

Raspoložen je bio i Serhio Rodrigez koji je pored sedam postignutih poena na svoj konto upisao i 10 asistencija.

Očekivano, Nikola Vučević je bio najbolji u selekciji Crne Gore sa 16 poena, a jedini dvocifren pored igrača Orlando Medžika bio je Nikola Pavličević koji je postigao 13 poena.

Igrači od kojih se očekivalo da ponesu veliki deo tereta, Tajris Rajs i Bojan Dubljević, nisu se proslavili na ovoj utakmici ubacivši zajedno svega 11 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloje Bubanja

    1. septembar 2017 | 23:36

    trenutno su spanci jaci od nas, ali polako,do finala dizemo formu,pala je letonija prva,sutra rusija..pa... idemo po zlatooooooooooooooo

  • Killian

    1. septembar 2017 | 20:50

    Bravo Španija

  • MILE

    2. septembar 2017 | 10:15

    Jaki ovi Spanci, voleo bih bilo ko da ih skine sa trona. Bice bolje za Crnogorce u sledećim utakmicama idu oni sigurno u sledeći krug. Srećno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA