Ovo je jedini način da sprečite Gorana Dragića da vam napuni koš: Srbija nije koristila ''recept'' iz NBA lige (VIDEO)

Igrači u NBA ligi pokazali su kako mora da se igra protiv Gorana Dragića

  • 5

U almanahu slovenačkog sporta, jedno ime će ostati upisano zlatnim slovima - Goran Dragić.

Liderski je Dragić vukao reprezentaciju Slovenije kroz Evropsko prvenstvo. As Majamija je bio nerešiva enigma za rivale, zatrpavao je koš iz svih pozicija, trčao, asistirao i preuzimao odgovornost kada je trebalo.

Kroz grupnu fazu, preko osmine i četvrtfinala, sve do utakmica protiv velikih protivnika Španije i na kraju Srbije, Dragić je bio istinski vođa ekipe koja je pokorila Evropu.

>>>NOSIM ZLATO U REPUBLIKU SRPSKU! Goran Dragić u kameru Telegrafa otkrio gde će proslaviti titulu (VIDEO)

>>>Baš nam je Dragić! Hrvatskim medijima toplo oko srca zbog poraza Srbije, veličaju Slovence (FOTO)

Uz 21 poen u proseku na turniru, kapiten Slovenije je u najvažnijoj utakmici ubacio neverovatnih 35 poena. Sve mu je "išlo" od ruke, pa su napori odbrambenih igrača izgledali uzaludni.

Foto: AP/Tanjug

Pokušavao je selektor Đorđević konstantnim promenama čuvara i preuzimanjem da natera Dragića na lošija rešenja ali je "Dragon" ostajao hladnokrvan.

Trudio se Dragan Milosavljević, pomagao Bogdan Bogdanović, Vasa Micić je bio vrlo aktivan, ali stiče se utisak da je baš u tom elementu nedostajao Branko Lazić.

Beskompromisni borac kome zatvaranje najboljih protivničkih igrača stoji u opisu posla, nije mogao da pomogne reprezentativnim drugovima zbog povrede.

Foto: AP/Tanjug

Ipak, nema sumnje da je neko morao da odigra "prljaviju" i tvrđu odbranu. Igrač koji je 2008. godine stigao u Finiks Sans kao zamena za Stiva Neša već godinama izluđuje i igrače na NBA parketima.

Međutim, i Dragić je samo čovek od "krvi i mesa" sa manama i nedostacima. To su najbolje primetili igrači u NBA ligi koji su ga u više navrata "tukli" i provocirali.

"Zatvorili" su mu oko, izbili zub i vršili pritisak. Vidno je bilo da mu takav tretman ne prija, pa su mu živci u tim trenucima neretko popuštali.

Da li je to možda bio recept koji su košarkaši Srbije trebali da primene, verovatno nikada nećemo saznati, ali ostaje žal što bar nismo pokušali.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zule .

    18. septembar 2017 | 17:48

    Nikakve prljave trikove ne zelimo, to ne stoji u opisu nase skole kosarke. Makar izgubiti, ali izgubiti posteno. Doci ce i zlato na red, kad-tad.

  • Гоца

    18. septembar 2017 | 17:07

    Наши момци се тиме не служе.

  • Toma

    18. septembar 2017 | 20:29

    Bedno i ružno napisano.Naši košarkaši su vitezovi sporta, časno i pošteno donose pobede i poraze.Dragić je sve nadvisio svojim umećem i čast je izgubiti od takvog sportiste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA