≫ 

Podvig Atletika protiv "rezervista Sitija" u Kataloniji: Gubili 0:2, imali igrača manje, vraćaju se kući sa bodom (VIDEO)

Buran meč na stadionu novajlije u Primeri

  • 0

Navijači Đirone dugo su čekali na ovaj trenutak - prvu utakmicu voljenog kluba u elitnom rangu, a ona je bila takva da će je dugo pamtiti. 

Pamtiće je i navijači madridskog Atletika čiji je tim uspeo da nadoknadi 0:2 i sa igračem manje izbori remi na terenu Katalonaca - 2:2.

Urugvajac Kristijan Stuani je u roku od tri minuta (22, 25) postigao dva gola - oba glavom, za vođstvo domaćina, i bio je to početak velikih uzbuđenja koja su potom usledila.

Kola su krenula nizbrdo po goste kada je Grizman zbog dva žuta kartona (jedan zbog simuliranja penala, drugi zbog prigovira), morao van igre u 67. minutu, ali to je zapravo bio prelomni trenutak za goste u pozitivnom smislu.

Igrači Đirone, zadovoljni postignutim, previše defanzivno su bili orijentisani u poslednjih petnaestak minuta meča, i za to su bili kažnjeni.

Najpre je rezervista Anhel Korea prepolovio vođstvo domaćeg tima, da bi Hose Maria Himenes, nakon ubačene lopte Kokea, doneo egal.

Ni tu niej bio kraj uzbušenjima.

Rezervista Đirone Olarenvaju Kajode je u samoj završnici bio u šansi, međutim Oblak se istakao u toj situaciji i spasio Madriđane neprijatnog epiloga.

Inače, Kajode je jedan od petorice pozajmljenih igrača Mančester sitija u Đironi koja je praktično filijala engleskog kluba.

Spekuliše se da je sestrinska firma kompanije u čijem je vlasništvu Siti, u završnoj fazi otkupa večinskog dela španskog kluba.

Rezultati 1. kola

Selta - Sosijedad 2:3

(Gomez 22, 50 - Ojarzabal 33, Huanmi 80, Vilijan Žoze 88p)

Đirona - Atletiko Madrid 2:2

(Stuani 22, 25 - Korea 78, Himenez 85)

Sevilja - Espanjol 22.15

odigrano u petak:

Leganes - Alaves 1:0

(Gabrijel 24)

Valensija - Las Palmas 1:0

(Zaza 22)

u nedelju:

Atletik Bilbao - Hetafe 18.15

Barselona - Betis 20.15

Deportivo - Real 22.15

u ponedeljak:

Levante - Viljareal 20.15

Malaga - Eibar 22.00

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA