≫ 

Grujić prepustio kapitenu odgovor o Albancima iz Švajcarske, veruje da putuje u Rusiju!

Vezista Liverpula ističe da se nada da će biti u 23 igrača koji će braniti boje Srbije na Mundijalu

  • 3

Reprezentativac Srbije u fudbalu Marko Grujić, kao jedan od mlađih na širem spisku za Mundijal, izjavio je da svaki igrač veruje da će otići na Svetsko prvenstvo i podseća na proces stvaranja tima na duže staze.

On je istakao da se vredno radi u Saroj Pazovi, gde fudbaleri imaju odlične uslove, i veruje da će maksimalno spremni dočekati prvu utakmicu protiv Kostarike.

- Pre svega vreme je na našoj strani od prvog dana okupljanja. Imamo sjajne uslove u Staroj Pazovi za pripremanje za prvu utakmicu na  Svetskom prvenstvu u Rusiji. Rad na treninzima je fantastičan, odradili smo tri treninga, očekuje nas još dva, pa onda idemo u Austriju, gde ćemo igrati dve utakmice protiv ekipa koje igraju slično kao Kostarika, bićemo upoznati sa prvim protivnikom i bićemo spremni za njih.

- Imamo sve uslove da se pripremimo, uz neke male povredice, što su mali negativni znaci, svi ostali igrači rade punom parom da se što bolje ukombinujemo i pripremimo za utakmicu - rekao je Grujić, koji veruje da će biti među putnicima na Svetsko prvenstvo.

Marko Grujić; Foto: Marko Todorović

- Svako ima pravo da se nada da će dobiti šansu na Svetskom prvenstvu. Mi mlađi igrači smo svesni da će svaki nastup biti zlato za nas. Mi smo ti na kojima će ostati reprezentacija narednih godina, to je neki prirodan put. Uz starije kolege možemo mnogo da naučimo, da se pripremamo i navikavamo jedni na druge - poručio je vezista Liverpula, koji je prošlu polusezonu proveo na pozajmici u Kardifu.

Ističe da su prve dve utakmice ključne i da tu treba tražiti bodove za prolazak grupe.

- Prve dve utakmice su ključne za nas. Kostarika i Švajcarska su nezgodni protivnici, iako nisu imena koja su toliko atraktivna, ali imaju igrače od kojih preti velika opasnost. O Brazilu tek ne treba gotovoriti. Eventualno osvajanje šest bodova iz prve dve utakmice može da nas odvede u narednu fazu, pa sa Brazilom možemo da igramo rasterećeno poslednju utakmicu - ističe mladi fudbaler, koji kaže da neće biti problem velika razdaljina između baze u Kaljiningradu i ostalih gradova gde će naš tim igrati.

Reprezentacija Kostarike, prvi rival Srbije na Mundijalu; Foto: Tanjug/AP

- Kako je nama, tako je i drugim ekipama. Ne verujem da će nam to biti ogroman problem, imaćemo sigurno nekoliko dana pred utakmicu da istreniramo na tom stadionu, tako da ne verujem da će to biti problem.

Nije želeo da priča o provokacijama švajcarskih reprezentativaca koji su poreklom sa Kosova i ističe da nije video da na to reaguju stariji igrači.

>>> Pogledajte kako je Ljajić reagovao na provokacije švajcarskih Albanaca i šta kaže na epitete da su fudbaleri "splavari" (VIDEO)

- Ja kao jedan od najmlađih u svlačionici nisam video nikakvu reakciju starijih. Gledam na to kao i na svaku drugu utakmicu. Svaka utakmica na Svetskom prvenstvu znači posebnu koncentraciju i motivisanost, posebno prve dve utakmice, jer znamo koliko su značajne. Naravno i protiv Brazila ako bude slučaj da se borimo za prolaz u narednu fazu, ali prve dve utakmice su najvažnije. Ne bih da komentarišem provokacije, ima starijih igrača i kapitena koji na to mogu da odgovore bolje - zaključio je Grujić.

VIDEO: Adem Ljajić pred Mundijal o tome da li fudbalere nacija i sada zove splavarima i manekenima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA