≫ 

Čekao meč i umro u crno-belom dresu: Srce legendarnog igrača Partizana nije izdržalo! (FOTO)

Tužna vest za navijače Partizana koju je podelio Milan Strongmen Jovanović

  • 7

Milan Strongmen Jovanović, čuveni snagator i bloger, rastužio je mnoge Grobare vešću o smrti oca Ivana uoči utakmice Partizan - Alba.

- Pade mi na pamet da iznenadim dvojicu najmlađih sinova, da gledamo košarku Partizan Alba. Pozovem Novicu Veličkovića kapitena i on mi obezbedi karte. Javim Ivanu da pobegne iz škole. Pokupim njega i Vasu i pravac za Beograd - počeo je priču Strongmen.

- Pade mi na pamet, pošaljem najstarijeg sina Jocu da proveri da li dedi radi televizor-kablovska jer on ne propušta Partizanove utakmice. Joca je dedu zatekao na podu. Zapleo u posteljinu. Imao na sebi Partizanovu majicu. Bio je još živ. Hitna pomo je brzo došla, animira ... Utvrdili su da je umro od srca. Ja sam okrenuo auto na isključenju kod Kruševca. Nedavno smo mu proslavili 85. rođendan - dodao je Strongmen.

Ivan Jovanović je bio profesor i sportista bogate naučne i sportske karijere. Bio je redovni profesor košarke na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja i gostujući profesor u Novom Sadu, Skoplju, Prištini i Banja Luci.

Ivan Jovanović bio je i košarkaš KK Partizan od 1948. do 1959. u generaciji sa Borom Stankovićem, Radomirom Šaperom, Mirkom Marjanovićem i drugima. Nakon igračke karijere trenirao je juniorsku i žensku ekipu KK Partizan.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA