Zvezda održala čas rukometa Partizanu (FOTO)

Crveno-beli vodili od prvog do poslednjeg minuta i na kraju slavili sa ubedljivih 27:21 čime su zadržali šansu da prigrle šampionski pehar

  • 6

Rukometaši Crvene zvezde nisu mogli da požele bolji trenutak da zabeleže prvu pobedu u plej-ofu Superlige Srbije pošto su u trećem kolu savladali večitog rivala Partizan rezultatom 27:21 (15:11).

Posle poraza u Kragujevcu i Nišu, crveno-beli je trijumf protiv Partizana bio pod moranje, jer bi u slučaju poraza verovatno izgubili šanse za šampionski pehar. Međutim, pritisak ih nije sputao i izabranici Nenada Peruničića su od prvog do poslednjeg minuta držali sve konce igre u svojim rukama.

Derbi je apsolutno opravdao očekivanja pošto je viđeno sve ono što rukomet čini posebnom igrom. Veliki broj atraktivnih poteza i golova, ali i situacija gde je jedan tim igrao i sa tri igrača manje (Zvezde). Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Alčaković sa osam, Kajganić sa sedam i Anđelić sa šest golova, dok je kod crno-belih bolji od ostalih bio Jovanović sa šest postignutih golova.

Predvođeni bivšim partizanovcem Ognjenom Kajganićem, Zvezda je u prvom delu konstantno imala dva gola viška da bi najveća prednost viđena u 25. minutu kada je na semaforu stajalo 12:8 za domaću ekipu. Nedugo zatim bilo je 14:9, a potom i 15:10, da bi crno-beli uz svuk sirene otišli na poluvreme sa četiri gola minusa - 15:11.

Ako su se u Partizanu nadali da će ih gol u finišu prvog dela trgnuti, prevarili su se. Zvezda je povela sa 17:11, dok crno-beli šest minuta nisu mogli da postignu gol. Tek kada je domaćin ostao bez dva isključena igrača, crno-beli su se upisali u drugom delu. Gruba igra u odbrani rezultrala je velikim brojem isključenja u crveno-belom taboru i vrlo brzo je na semaforu stajalo 19:17.

Zatražio je Peruničić tajm-aut i u igru je brzo vratio postavu koja mu je i donela predost, što se vrlo brzo videlo na terenu. Prilazi golu su bili zatvoreni, dok je i napad proradio za 22:18 na osam minuta pre kraja. Tajm-aut je tada tražio i strateg Partizana Brković što je donelo dva brza gola. Ali, tada je na scenu stupio Kajganić koji je pogodio za +3 iako je Zvezda imala igrača manje.

Definitivno pitanje pobednika rešeno je u 57. minutu kada su crno-beli ostali sa igračem manje, a na semaforu je stajalo 25:21 za domaćina. Na kraju 27:21 i poravnanje večitih na tabeli. Posle tri kola oba tima imaju skor 1/2.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Republika srpska

    21. april 2014 | 22:15

    Nedostaje GROBAR DO KOSKE ili mu opet kost u grlu kao i u svakom derbiju ove godine , fudbal , kosarka , odbojka , vaterpolo pa sad i rukomet , stop teroru

  • marko

    21. april 2014 | 22:44

    Nedostaje ono/partizan mit ili cudo hahahah.Kakva glupost ne mogu da se nacudim hahahah!

  • Dejan

    21. april 2014 | 22:20

    Ima li neki sport da im ne skacemo po ledjima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA