DOKTOR DIKLIĆ UBIO 10 PACIJENATA? Optužnica protiv čuvenog hirurga

Diklić se optužuje da je kao doktor medicine primenjivao nepodobna sredstva i načine lečenja i uopšte nesavesno postupao tako da je usled njegovih lekarskih grešaka u deset slučajeva prouzrokovana smrt

  • 0

Opštinski sud u Bjelovaru danas je potvrdio optužnicu koju je Opštinsko državno tužilaštvo u istom gradu sredinom decembra prošle godine podiglo protiv hirurga, doktora Davorina Diklića (58), koji se tereti zbog izvršenja dvanaest kaznenih dela protiv zdravlja ljudi, javlja BBZinfo.

Diklić se optužuje da je od 2003. do kraja 2009. godine kao doktor medicine primenjivao očigledno nepodobna sredstva i načine lečenja i uopšte nesavesno postupao tako da je usled njegovih lekarskih grešaka kod dve osobe teško narušeno zdravlje, a u deset slučajeva je prouzrokovana smrt.

Desetogodišnju zabranu rada Tužilaštvo je predložilo zbog višestrukog nesavesnog postupanja okrivljenog koji je teška kaznena dela protiv zdravlja ljudi činio kao specijalista hirurgije.

Optuženom lekaru je u junu prošle godine određen jednomesečni istražni zatvor zbog opasnosti od uticaja na svedoke, ali je ubrzo nakon žalbe pušten da se brani sa slobode.

- Hirurg sam sa najvećim brojem obavljenih operativnih zahvata u Opštoj bolnici Bjelovar. U svojoj profesionalnoj karijeri obavio sam oko pet hiljada ozbiljnijih, komplikovanijih operacija i neke od njih na žalost nisu završile srećnim ishodom. Ali ja sam samo hirurg i ne mogu garantovati nikome da ću ga izlečiti. Jedino što mogu obećati jeste da ću napraviti sve što je u mojoj moći da pomognem pacijentu - izjavio je u decembru za Jutarnji bjelovarski hirurg Davorin Diklić.

(Telegraf.rs / Izvor:jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA