NA GRANICI NEMA ZMIJA I MEDVEDA, ALI PAZITE SE TAKSISTA: U parku kod Autobuske stanice objavljena UPUTSTVA ZA MIGRANTE! (FOTO)

Jedan platan u Karađorđevoj ulici ubuduće će okupljati najviše migranata stacioniranih u parku; tačnije, rukom ispisana i iscrtana mapa koju je neka dobra duša okačila na njega

  • 2
Foto: Facebook Foto: Facebook

Ako ste se pitali kako se migranti snalaze i dospevaju iz Beograda čak do Mađarske - oni od jutros više neće brinuti o odgovoru na tu nedoumicu: na jednom stablu u parku kod Autobuske stanice osvanule su precizne instrukcije za ovaj poduhvat.

Zašto migranti u Nemačku idu preko SRBIJE, a ne preko BUGARSKE, ili AVIONOM IZ GRČKE?

Jedan platan u Karađorđevoj ulici ubuduće će okupljati najviše migranata stacioniranih u parku kod Karađorđeve ulice. Tačnije, rukom ispisana - i iscrtana mapa - koju je neka dobra duša okačila na njega.

Anonimni autor je, na ovaj način, na engleskom jeziku dao izbeglicama precizna uputstva kako da se dočepaju Evrope o kojoj danima i nedeljama sanjaju pod beogradskim nebom.

KAKO IZGLEDA IZBEGLIČKI PUT JAKO BOGATOG SIRIJCA: Ovo je sasvim drugačija priča o migrantima

Foto: Facebook Foto: Facebook

Uz red vožnje autobusa koji ih mogu odvesti do granice sa Mađarskom, preko saveta kako da se ponašaju kad dođu tamo, do toga po kojoj ceni će ih taksisti voziti dalje do Budimpešte, na mapi su ucrtane lokacije poput mesta Roške, graničnog prelaza Horgoš, pruga, kao i udaljenost određenih tačaka koje su migrantima važan  orijentir.

"Na granici sa Mađarskom postoji ograda, ali je nju i dalje lako preskočiti", jedna je od napomena pored kojih je autor nacrtao "smajlija", a evo još nekih:

* Ako izbegavate policiju, bežite kroz neko polje. Idite ka putu, jer tamo ima taksija. Taksisti će vam tražiti oko 150 evra za prevoz, ali verujete im na svoju odgovornost.

POSTAVE TABLU NA KOJOJ PIŠE "SUBOTICA" kod Lazarevca, pa migrantima kažu da su ih dovezli DO GRANICE SA MAĐARSKOM!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

 

* Na granici nema bandita, zmija, medveda, niti drugih opasnosti: vodite računa samo o vozačima taksija koji mogu da probaju da vas pokradu, mada većina izbeglica nije imala ovaj problem.

* Ukoliko vas pogranična policija uhvati, očekujte da ćete biti odvedeni u kamp ograđen visokom ogradom, u kom ćete provesti do šest dana. Imajte kod sebe hranu, vodu i toplu odeću.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(J. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRB IN

    10. septembar 2015 | 21:13

    Neka si, treba ljudima olaksati i dati im pravu informaciju. Nema potrebe da se dugo zadrzavaju. Odmore se i teraj dalje u bolji zivot.

  • zemun

    10. septembar 2015 | 23:38

    svaka cast na ovako dobrom delu treba pomoci ljudima u nevolji....kada bi se ljudi pridrzavali ono sto ne bi voleo tebi neko da uradi nemoj ni ti to drugima bilo bi nam mnogo bolje nego sada:(:(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA