OVO JE NAJPLEMENITIJE DELO U SRBIJI: Devojčice igrajući sakupile 42.900 dinara za Julijanu Vulić (FOTO)

Festival uličnih plesača sinoć se pretvorio u humanitarnu akciju, igrali su za Julijanu Vulić iz Strmostena kod Despotovca koja se u Beogradu leči od kancera limfnih žlezdi

  • 5

Tradicionalni festival uličnih plesača, koji se u Paraćinu održao peti put, poznatiji kao "Đuskodrom“, nije bio samo popularno takmičenje mladih u "đuskanju“ i letnja zabava za omladinu.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

OVO JE GENERACIJA GIMNAZIJE ZA PRIMER: Zarađuju novac za vršnjake koji nemaju da plate ekskurziju (FOTO)

Prvi put festival je postao humanitarna akcija, vešto osmišljena od strane organizatora, Plesnog kluba "DC tim“, a publika je, umesto ulaznica koje nije bilo moguće kupiti jer se plesalo na gradskom trgu, novcem nagrađivala nastupe. Na kraju dvosatnog programa tako je sakupljeno više od 40.000 dinara kao dragocena pomoć maloj Julijani Vulić iz Stmostena kod Despotovca.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

- Julijana ima samo 10 godina i, na nesreću, obolela je od kancera limfnih žlezda. Ona se nalazi na lečenju u Beogradu i mi pokušavamo da pomognemo finansijski njenih roditeljima, kojima je svaka pomoć dragocena. Za malu Jucu već je bilo akcija drugačijeg tipa, a ovog puta plesači su se takmičili, a publika je dobrovoljnim prilogom vrednovala njihove nastupe. Tako smo dobili i pobednika ovogodišnjeg "Đuskodroma“ po oceni publike, a to su oni koje je publika najizdašnije novčano nagradila – objasnio nam je Željko Ilić, organizator i voditelj "Đuskodroma“ i koreograf "DC tima“.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

SLOŽNI MOŽEMO SVE: RFZO prihvatio da plati lečenje studentkinje Katarine!

Stotinu dece uzrasta od četiri do 15 godina, iz Paraćina, Batočine, Jagodine, Despotovca i Svilajnca, igralo je večeras za Julijanu, a prvi put je došla i grupa iz susedne Makedonije, iz Skoplja. D

Drugovi, roditelji i ostali Paraćinci su navijali i bodrili ih, a posle svakog nastupa dve devojčice prošetale bi sa korpicama u rukama i sakupile priloge.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

OVA DECA IMAJU NAJVEĆA SRCA U SRBIJI: Sakupili 100.000 dinara za BOLESNE i SIROMAŠNE!

Iako nije bilo plesača ili grupe koja nije bila nagrađena, najvrednijim je ocenjen nastup ekipe „Luna“ iz Jagodine koja je sakupila 9.600 dinara. U ovom slučaju pobednik i nije bitan već ukupna suma koja je prikupljena i prebrojena na kraju – a to je tačno 42.990 dinara.

(Z.R.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceca

    20. jun 2016 | 11:34

    Veoma humana akcija. Trebalo bi cesce organizovati ovakve predstave humanog karaktera jer mnogo je obolele dece ciji roditelji nazalost nemaju sredstava za lecenja i lekove koji su veoma skupi. Bravo Srbijo jos jednom si pokazala svoju humanost.

  • Gnojni Čibulj

    20. jun 2016 | 11:18

    Toliko ja potrošim na splavu utorkom uveče.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA