Gašić: Vlada naložila smenu kompletnog rukovodstva Užica

Vanredna sednica Skupštine grada biti zakazana u petak, 25. jula, na kojoj će kompletno rukovodstvo Užica podneti ostavku, po nalogu Vlade Srbije, zbog neogodovornog odnosa prema zdravlju stanovnika tog grada

  • 7

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da je Vlada Srbije naložila smenu kompletnog rukovodstva grada Užica na čelu sa gradonačelnikom Sašom Miloševićem zbog neogodovornog odnosa prema zdravlju stanovnika tog grada.

Gašić je rekao da će Vlada Srbije pomoći modernizaciju i osavremenjavanje Fabrike vode u Užicu kako se više ne bi dešavali akcidenti u snabdevanju grada pijaćom vodom.

Ministar je posle sastanka sa rukovodstvom grada novinarima rekao da će sada biti postavljen novi gradonačelnik, a ukoliko se to ne dogodi Užice će imati prinudnu upravu.

On je rekao da će se insistirati da se do kraja utvrdi odgovornost svih koji su odgovorni za ponovnu pojavu algi u pijaćoj vodi.

Gasić je najavio da će sutra početi da se rade hemodijalize u Opštoj bolnici u Užicu, jer je obezbeđena cisterna sa vodom.

Gradonačelnik Užica Saša Milošević najavio je da će vanredna sednica Skupštine grada biti zakazana u petak, 25. jula, na kojoj će kompletno rukovodstvo podneti ostavku.

Gašić je danas posetio Užice i razgovarao sa rukovodstvom grada nakon što je u subotu proglašena vanredna situacija zbog pojave algi i nematoda u vodi za piće.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panta

    23. jul 2014 | 16:10

    Kasno gospodo, kasno!

  • Igo

    23. jul 2014 | 16:11

    A sta je to "akcident"? :)

  • Maxa

    23. jul 2014 | 17:29

    Zadovoljan sam ovakvom odlukom Vlade. Ne može niko da se igra sa zdravljem i životom ljudi. Neodgovornima nije mesto na pozicijama koje zahtevaju odgovornost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA