DAČIĆ I HAMOND: Neophodno je jačati saradnju Beograda i Londona

Ministri spoljnih poslova Srbije i Velike Britanije razgovarali su i o ulozi Srbije u regionu, izazovima izbegličke krize nastale velikim prilivom i tranzitom izbeglica sa Bliskog istoka, kao i nastavku dijaloga i primeni dogovorenog u dijalogu Beograda i Prištine

  • 0

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, sastao se sa šefom britanske diplomatije Filipom Hamondom, sa kojim je razgovarao o jačanju bilateralnih odnosa, kao i napretku Srbije u pregovorima sa EU.

Dačić i Hamond razgovarali su i o ulozi Srbije u regionu, izazovima izbegličke krize nastale velikim prilivom i tranzitom izbeglica sa Bliskog istoka, kao i nastavku dijaloga i primeni dogovorenog u dijalogu Beograda i Prištine.

Britanski ministar preneo je, tom prilikom, svom kolegi iz Srbije podršku Velike Britanije reformskim procesima koji će doprineti uspešnoj evropskoj integraciji Srbije. On je, takođe, ocenio da pritisak izbegličke krize, ali i uloga koju Srbija ima u regionu, veoma povoljno utiču na njen ugled.

OTAC JE POSLE BEKSTVA IZ HAGA POBEGAO OD PORODICE I OSTAVIO NAS U SIROMAŠTVU: Potresna ispovest sina Gorana Hadžića!

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Dacić je istakao da je neophodno jačati saradnju Beograda i Londona i objasnio pozicije Srbije u kontekstu najaktuelnijih pitanja, navodi se u saopštenju.

Od sada, Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA