OVA SLIKA POKAZUJE KOLIKO JE GLUPA STVAR MRŽNJA IZMEĐU HRVATA I SRBA: Ceo svet to zna, hajde da i mi konačno ukapiramo!

Fotografija na najbolji način pokazuje besmisao rata i mržnje između Srbije i Hrvatske

  • 64

Pre par dana bili smo svedoci još jedne sjajne i dramatične utakmice izmeđju košarkaških  reprezentacija Srbije i Hrvatske. Srbija je ponovo slavila, i košarkaška reprezentacija plasirala se u polufinale Olimpijskih igra u Riju, savladavši Hrvatsku sa 86:83 (20:19, 12:19, 34:14, 20:31).

Slavljenik Bogdanović i junak Jokić rezimirali Hrvatsku i najavili Australiju

Tradicija nalaže da utakmice ovih starih rivala uvek budu pune tenzija i sitnih čarki sa obe strane. Za ljude sa ovih prostora to je normalno čak i očekivano, ali iz ugla jednog stranca to izgela dosta zbunjujuće. Sjajna fotografija Bogdana Bogdanovića, košarkaša Srbije i Bojana Bogdanovića, košarkaša Hrvatske, učinila je bar na trenutak da i nama odavde sva mržnja i tenzija bude čudna i zbunjujuća. Jer, dva dresa sa dva ista prezimena, dvojica momaka koja izgledaju kao braća - a dve države koje se, kao, mrze? Glupo je, shvatio je i najgori šovinista u momentu dok je gledao ovu fotografiju. 

Foto: Profimedia, AFP Foto: Profimedia, AFP

- Srbija protiv Hrvatske. Još uvek nisam siguran ko je ko. Obe strane imaju iste boje dresova, oba tima imaju Bogdanovića - naglasio je u  statusu Mon Paluaj, australijski sportski komentator.

Obojica su odigrala za medalju, na kraju se radovao srpski Bogdanović - Bogdan, koji je za svoj tim postigao 18 poena. Uteha za hrvatskog Bogdanovića - Bojana, jeste to da je bio najbolji pojedinac utakmice sa 28 poena.

Smoreni Bojan Bogdanović daje izjavu, dok Kalinić prolazi i slavi ispred kamere HRT-a (VIDEO)

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Fotografija dvojice Bogdanovića obišla je svet rano jutros, jer šalje snažnu poruku da je Balkan dosta krvario i da je vreme da se pričaju neke lepše priče na obe strane.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejo

    19. avgust 2016 | 13:14

    Pa oba su Srbi, samo sto jedan igra za Hrvatsku.

  • Sudija

    19. avgust 2016 | 14:18

    Ne mrzimo se,vec ONI NAS MRZE! To je velika razlika. Oni su proterali Srbe iz Hrvatske,a Hrvati su ostali da zive u Srbiji... A sto se utakmice tice,njihov trener je izjavio da su bolji,i da su favoriti,a nije nikad u trenerskoj karijeri cuo da protivnika (i to kakvog) treba respektovati... E zato,dragi Hrvati,idete kuci i gledajte SRBIJU na TV-u...a pogledajte malo i u bazen!!!

  • Srbija!

    19. avgust 2016 | 13:14

    Jedan je bogdanović!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA