≫ 

Mast uopšte nije toliko loša kao što smo mislili - a jedna stvar koju jedemo svaki dan je mnogo gora

Čini se da je sve što mislimo da znamo o mastima pogrešno

  • 6

Umesto da pronađu dokaze koji govore da ishrana bez masti donosi brojne zdravstvene prednosti, na desetine studija došle su do potpuno drugačijeg zaključka - ovakav način ishrane je potencijalno opasan.

Neočekivana stvar u kući može da vas ugoji - a postoji samo jedan način da je se rešite

Ako na ovim delovima tela imate salo - preti vam čak 10 vrsta raka

Ali to nije sve, rezultati su takođe pokazali da je potpuno nova kategorije hrane pravi problem - prosti ugljeni hidrati.

Foto-ilustracija: Profimedia

Nova velika analiza objavljena u medicinskom žurnalu Lanset posmatrala je više od 135.000 ljudi u 18 zemalja koji su bili na ishrani koja podrazumeva malo masti, ili malo ugljenih hidrata.

Istraživači su otkrili da su osobe koje su konzumirale male količine masnoća bili izloženi većem riziku od prerane smrti od skoro svih uzroka. Takođe, bili su u većem riziku i od srčanih napada i bolesti srca.

Osobe koje su unosile malo ugljenih hidrata imale su znatno manji rizik od svih ovih ozbiljnih problema.

ŠTA JE STVARNO ZDRAVIJE - puter ili margarin?

Telu su potrebne masnoće kako bi funkcionisalo, tako da osobe koje ih izbegavaju nikada nisu dovoljno site. Plus, masti nam pomažu da apsorbujemo vitamine i minerale i važne su za zgrušavanje krvi.

Masnoće utiču i na izgradnju membrana ćelija i zaštitne barijere oko nerava.

Sa druge strane, hrana bogata ugljenim hidratima, kao što su brašno i šećer nema proteine i vlakna i može da zadovolji glad samo kratkoročno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    1. septembar 2017 | 18:33

    Srednja generacija je odrasla na : hlebu i masti , umesto kolaca stavljao se secer i kada izadjemo na ulicu , svi traze daj griz ! A tek cvarci , slaninica i nista nam nije falilo ! A , danas je to za mnoge bljak !

  • ranbo

    1. septembar 2017 | 22:45

    leba masti soli luka papra

  • EL...

    2. septembar 2017 | 11:27

    Nemam odboj prema delikatesima , ali mast sa sitnim čvarcima na crnom hlebu , hmmmm... Pre tri godina sam imala težak bronhitis i apetit na slaninu i crni luka , jela nedelju dana i beli luk uz to , i ja verujem da mi je to pomoglo ...! Samo je jako teško naći dobru suvu slaninu ...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA