≫ 

Evo šta može da vam se desi ako krckate leđima

Na kraju dana većina nas oseća ukočenost u leđima

  • 0

Ponekad praktično hodamo kao Frankenštajn sve dok ne iskrckamo leđa, prezojimo se i uz uzdah olakšanja se zavalimo u fotelju.

Emocije mogu da zabole: Ovih 8 vrsta bola su posledica lošeg emotivnog stanja

Jeste li se pitali koliko to može da bude loše po vaša leđa? Šta se dešava kada vi to uradite?

Možete i sami biti razlog zašto vas bole leđa Foto: Pixabay.com

Naši zglobovi su izgrađeni od ligamenata i tetiva, a između njih se nalazi hrskavica koja pomaže da se oni pokreću glatko i da se sve lagano pomera. Kada ih izložimo pritisku oni pucaju i oslobađaju gas koji je zapravo ono pucketanje koje čujemo. S vremena na vreme, to je skroz u redu, ali pucanje na dnevnom nivou dovodi do toga da se hrskavica potroši, pa dolazi do bola i eventualnog kidanja ligamenata.

Umesto da krckate leđa lagano se istežite i vežbajte sigurno i bez tenzije u zglobovima. Topla kupka takođe može da pomogne, kada izađete iz vode lagano se istegnite napred i ostanite u tom položaju 15 do 30 sekundi.

Ako je bol u gornjem delu leđa, onda nekoliko puta nedeljno lezite na leđa i stavite valjak ispod leđa koji ćete kotrljati odbacujući se stopalima. Podignite zadnjicu. Prekrstite ruke preko grudi i odgurnite se nogama.

VIDEO: Da li prdež može da produži život?

(Telegraf.rs/womenshealthmag.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA