Bila je "Kraljica Nirburgringa", a evo i zašto je nosila taj nadimak

Jedina žena pobednica trke "24 časa Nirburgringa" - Sabine Šmic, koja je na čuvenoj trkačkoj stazi odvezla više krugova od mnogih vozača, pre dva dana je izgubila bitku sa rakom

  • 1
sabine šmic Printscreen: YouTube/incT

Nemica Sabine Šmic, poznata po nadimku "Kraljica Nirburgringa", širom sveta je postala poznata 2004. godine, kada je u čuvenoj BBC-evoj emisiji Top Gear kombijem izvezla krug na najpoznatijoj nemačkoj trkačkoj stazi za tek nešto više od 10 minuta. Nakon toga, više puta se pojavljivala u, kako u Top Gear-u, tako i u drugim automobilskim emisijama.

Jedina žena pobednica trke "24 časa Nirburgringa", koja je na čuvenom "Zelenom paklu" odvezla više krugova od mnogih još poznatijih sportskih vozača, pre dva dana je izgubila bitku sa rakom.

Izazov koji ju je učinio poznatom u svetu zadao joj je Džeremi Klarkson, kada je te 2004. na Nirburgringu, u Jaguaru S-Type sa dizel motorom, izvezao krug za 9 minuta i 59 sekundi.

Sabine je na to "odgovorila" furioznom vožnjom kombija Ford Transit, kojim nije uspela da obori Klarsonov rekord, ali je u potpunosti opravdala nadimak "Kraljica Nirburgringa". Kako je ta vožnja izgledala, pogledajte u videu iznad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša

    19. mart 2021 | 18:40

    Uživao sam gledajući je dok je bila član Top Gir tima. Nedostajaće svima koji vole auto sport. R.I.P.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA