ZBOGOM ZAUVEK: Ovi uređaji su u 2014. godini prestali da postoje

Napredak često znači ostavljanje određenih stvari u istoriji i prevazilaženje tehnologija, pa je tako 2014. godina bila poslednja za brojne uređaje i servise

  • 6

U godini koju polako ostavljamo za nama morali smo da se oprostimo od brojnih uređaja i tehnologija koje smo rado koristili.

Napredak često znači ostavljanje određenih stvari u istoriji i prevazilaženje tehnologija, pa je tako 2014. godina bila poslednja za brojne uređaje i servise, piše "Blic". Ovo su neki od najbitnijih.

iPod Classic (2001. - 2014.)

Najpopularniji muzički plejer kompanije Apple prestao je da se proizvodi ove godine, što je automatski izazvalo ogromno interesovanje korisnika da pronađu makar jedan primerak. U slučaju da ste vlasnik jednog od ovih iPoda možete profitirati aukcijom na internetu.

PRAVI RARITET: Stari iPod prodat za 90.000 dolara!

Windows XP (2001. - 2014.)

Podrška za nekada najpopularniji operativni sistem na svetu zvanično je prestala u aprilu ove godine. Nakon 13 godina, korisnici su "naterani" da pređu na novije verzije.

SEĆATE SE OVE FOTOGRAFIJE? Priča o njoj će vas potpuno raznežiti!

PSP (2004. - 2014.)

Za deset godina koliko je proizvodila ovaj gedžet, kompanija Sony je prodala preko 80 miliona ove prenosive konzole i napravila pravi proboj u gejming industriji. Ipak, nova generacija PlayStation Vita donela je napredne tehnologije, pa PSP može u zasluženu penziju.

MSN Messenger/Windows Live Messenger (1999. - 2014.)

Nekada najpopularniji servis za dopisivanje odlazi u penziju. Više nećete moći da prodrmate drugim korisnicima prozor klikom na "nudge". Nakon što je kompanija Microsoft kupila Skype, bilo je pitanje dana kada će svoj Messenger zameniti ovim servisom. 

Sony VAIO (1996. - 2014.)

Japanski proizvođač je još početkom godine najavio da će ugasiti svoje odeljenje računara kako bi se u budućnosti fokusirao na proizvodnju tableta i mobilnih telefona. 

ŽIVOT POSLE SONY-ja: Vaio predstavio prvi hibridni tablet!

Nokia telefoni (1984. - 2014.)

Čuvena finska kompanija svoj kraj kada je reč mobilnim telefonima, doživela je ove godine. Nokia je prošle godine kupljenja od strane Microsofta za 7,2 milijarde dolara, a ove godine je predstavljena prva Lumia koja neće imati oznaku Nokia.

Plasma televizori (1999. - 2014.)

Čuveni televizori se od ove godine više neće naći na policama radnji. Prošle godine Panasonic je ugasio svoje odeljenje koje proizvodi plazma televizora, ove godine LG, dok je za Samsung najavljeno da će da ga prestane sa proizvodnjom u januaru. 

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivana

    23. decembar 2014 | 12:01

    Sve sto je valjalo prestaje da se proizvodi

  • moje

    23. decembar 2014 | 19:00

    Živa je 3310ka umrla nije, dok je baba i deda iz Srbije!

  • pera

    23. decembar 2014 | 18:18

    Steta za iPod, XP i Messenger.. Meni je messenger bio najbolji za dopisivanje i video pozive, sad kad vidim ovaj skajp, sve mi muka pripadne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA