≫ 

Zabranjena za Trampa i lažne vesti: Uskoro stiže nova mreža za "društveno povezivanje uživo"

Nema mnogo onih koji će se setiti da se 2005. godine, među brojnim društvenim mrežama, pojavila i jedna pod imenom - Bebo...

  • 3
Bebo, društvena mreža Printscreen: Bebo.com

Internet će uskoro postati bogatiji za još jednu društvenu mrežu, koja, međutim, i nije baš sasvim nova...

Nema mnogo onih koji će se setiti da je 2005. godine, u vreme kada su se brojne društvene mreže pojavljivale i širile, pojavila i jedna pod imenom - Bebo. Ona danas, 2021. godine, počinje svoj novi život.

Mreža Bebo je na vrhuncu popularnosti bila 2008. godine, kada je "dobacivala" do 80 miliona jedinstvenih poseta dnevno (što je sa današnjeg stanovišta dnevnih poseta Facebooka i Twittera skoro zanemarljivo).

Mrežu, koja se 2013. našla pred bankrotom, kasnije su otkupili njeni osnivači, Majkl i Soči Birč, i odlučili da je ožive, odnosno ponovno pokrenu kao potpuno novu platformu, piše BBC.

Njihova ideja je da novi Bebo bude društvena mreža koja će se fokusirati na profile korisnika i njihovu interakciju u realnom vremenu, a ne na vesti na "zidu" kao što je to sa Facebookom i Twitterom slučaj.

Majkl Birč je uveren je da će novi Bebo doneti osveženje u svet društvenih mreža i doprineti da do korisnika stiže manje lažnih vesti i neprovernih informacija koje se šire po internetu.

Bebo, društvena mreža Printscreen: Twitter/@BroganShaw1

On je, u razgovoru za BBC, rekao da Bebo predstvlja "društveno povezivanje uživo", odnoso kada su korisnici ulogova, tada znaju ko je od njihovih prijatelja onlajn. On se nada da će kombinacija nostalgije i znatiželje ljudi da se povežu i da zaista komuniciranju privući dovoljno korisnika da Bebo zaživi.

Bebo je za sada dostupan samo za Beta testiranje, dok bi u rad trebalo da bude pušten tokom februara. Još uvek nije poznato kako će njegov dizajn izgledati, niti kako će se finansirati. Inače, nekadašnji vlasnici profila neće moći da pristupe svojim nalozima sa starog Beba.

Birč smatra i daje ovo savršeno vreme za pokretanje nove društvene mreže budući da je pandemija korona virusa ljudima "otvorila oči" i pojačala želju i potrebu za direktnim kontaktom. Pored toga, vlasnici Beba ističu da je Donaldu Trampu zabranjen pristup njihovoj mreži.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    3. februar 2021 | 14:17

    To je vasa demokratija slobode govora i izrazavanja gde se ljudima zabranjuje da kazu sta misle.

  • BS

    3. februar 2021 | 19:03

    Eto zahvalnosti Trampu!!! Idiokratija preuzela slobodu govora i izrazavanja.A ovo je samo pocetak zamracenih umova...

  • Stojko

    4. februar 2021 | 08:20

    Drustveno povezivanje u uzivo nije nikom zanimljivo i davno je prevazidjeno, jer je mnogo zanimljivije slikati se pored jelke u Tasmajdanskom parku, obraditi svoju fotku a onda u naredna 3 dana kaciti na drustvene mreze sa komentarima kako je na Zlatiboru top i kako se dobro provodite. Onaj ko bi hteo s vama da se poveze uzivo bi ipak video da ste u parku, i da se pretvarate da ste skuplji nego sto jeste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA