Održan jubilarni kros Partizana

Prvo mesto u seniorskoj konkurenciji zauzeli su Nemanja Cerovac i Amela Terzić

  • 0

Jesenji Kros Partizana održan je već tradicionalno iznad severne tribine stadiona Crno-belih. U kategoriji seniora pobedili su Nemanja Cerović i i Amela Terzić, takmičari koji u karijeri imaju evropske medalje u krosu, što više nego dovoljno govori o kvalitetu ovog događaja.

>>> Na 60. Balkanskom krosu takmičari iz 16 zemalja

Među brojnim trkama koje su se održale, dve su imale i simbolično značenje, nosivši imena dva velikana atletike. Tako je trka na dva kilometra kod starijih juniora bila posvećena Goranu Raičeviću, a trka na 4,2195m (simbolično mini maraton), u kojoj su se nadmetali seniori – Franji Mihaliću.

Trka kod seniora bila je prepuna trkača, a podršku su svojim učešćem pružili i ovogodišnji olimpijci iz Partizana – maratonac Anđelko Rističević i hodač na 50km Vladimir Savanović. Prvo mesto u trci na 4,2195 metara osvojio je Nemanja Cerovac iz Crvene Zvezde, rezultatom 11:17, drugo mesto Elzan Bibić iz Novog Pazara i treće Saša Stolić iz Leposavića.

- Trka je bila izuzetno jaka od samog starta. Znao sam odmah da ne mogu da krenem jako, jer sam na početku pripremnog perioda i još uvek nisam spreman za taj nametnuti tempo od samog starta. Međutim, kako su krugovi prolazili, tako sam išao sve jače, nisam bio umoran i to me je dovelo do pobede. Moj krajnji cilj je Prvenstvo Evrope u dvorani koje će se održati sledećeg marta u Beogradu, a ovi krosevi mi dosta pomažu u treningu. – ispričao nam je Nemanja nakon trke.

Foto: AK Partizan Foto: AK Partizan

Kod seniorki, u trci na 3 kilometra, borba za prvo mesto vodila se do poslednjeg kruga, između dve klupske drugarice iz Novog Pazara. Na cilj je, sa rezultatom 9:16, prva pristigla Amela Terzić:

- Moja klupska drugarica, Teodora Simović, predvodila je trku sve do poslednjeg kruga, kada sam ja izašla na čelo i tako osvojila prvo mesto. Kros je bio naporan zato što se trka startuje i finišira na uzbrdici, ali nisam imala nekih većih kriza, sve je bilo u redu i onako kako sam htela. Sve je lepo organizovano i veoma mi je drago što sam tu.

Odmah za njom kao drugoplasirana i trećeplasirana pristigle su Teodora Simović iz Novog Pazara i Jelena Gajić iz Republike Srpske.

Ovogodišnji jubilarni, 40. po redu, Kros Partizana, okupio je 542 takmičara i tako oborio sve dosadašnje rekorde. Neočekivano lepo, sunčano vreme i 21 stepen, dodatno su pozitivno doprineli atmosferi.

Ovo je ujedno bilo i četvrto kolo Kros lige Beograda, koji je osvojio naš mlađi senior Nikola Raičević!

U starijim kategorijama, na nivou Krosa Partizana, ostvareni su sledeći rezultati:

5km – seniori: Cerovac (CZB) 11:17,0; Bibić (NOP) 11:25,0; Stolić (LEP) 11:53,0

3km – seniorke: Terzić (NOP) 9:16,0; Simović (NOP) 9:26,0; Gajić (BIH) 9:36,0

2km – stariji junuori: Dimitrijević (CZB) 5:26,0; Obradović (PBG) 5:35,0; Dimitrijević (VNS) 5:36,0

2km – starije juniorke: Savić (PBG) 6:51,0; Pevac (PBG) 7:08,0; Ilić (BAK) 8:04,0

1500m – mlađi juniori: Petrović (BIH) 4:19,0; Nedić (INĐ) 4:13,0; Kijanović (PBG) 4:47,0.

1500m – mlađe juniorke: Mandić (AŠKT) 4:40,0; Melentić (CZB) 4:46,0; Stojković (AŠKT) 4:51,0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA