Razbijena najveća misterija Večitog derbija: Šta je zapravo bilo između Šestića i Borote pre komičnog gola (VIDEO)

Šestić konačno progovorio o čuvenom golu

  • 24

I dalje se priča o derbiju iz 1978. godine. Crvena zvezda je tada pobedila Partizan sa 3:1, a jedan gol postigao je Miloš Šestić tako što je iskoristio nesmotrenost čuvenog golmana crno-belih Petra Borote.

Još od davne 1978. kolaju urbane legende o tome šta je i da li je Miloš Šestić rekao Boroti, koji je spustio loptu na zemlju misleći da je arbitar dosudio faul. To je uočio golgeter Zvezde i shvatio da sudijskog zvižduka nije bilo.

- Nisam mu rekao ništa, apsolutno ništa, mada se svašta pričalo! Nisam, dakle, prevario Borotu, samo sam iskoristio njegovu nesmotrenost. Kao danas se sećam tog "slučaja". Neko je centrirao visoku loptu, na nju su išli Nikola Jovanović i Borota koji ju je uhvatio, pa je riječki sudija Matovinović samo mahnuo da se dalje igra. Ja stojim nedaleko, Gajica Đurović je u mreži, kada vidim da Borota ostavlja loptu, valjda je mislio da je sviran faul. On ode, ja pritrčim i gurnem je u mrežu, regularan gol, nema šta. Kasnije se pričalo da sam Peri rekao: kume, faul je, ostavi loptu, što je notorna laž, niti smo mi kumovi niti sam mu ja i jednu jedinu reč rekao. A, eto, ostala je legenda o tom pogotku, samo, ovo što sam vam rekao je jedina i apsolutna istina - rekao je Šestić za Večernje novosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звездa €^®®¥¥£©

    5. februar 2017 | 10:54

    Увек су им наши продавали форе. Сем овог, Пикси им продао фору давши гол из корне. Још јача фора кад им дао гол са центра, али наравно, фактор судија који поништи прелеп гол, за шпице. Фазоне и форе увек продају велики малима, да би одрасли...

  • Danijel

    5. februar 2017 | 11:18

    Ok, u redu. A gdje je tu fer plej? Zar nije to najcjenjenije u sportu?

  • Mali

    5. februar 2017 | 10:54

    Sele doktore !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA