Bartoli pametnija od Ajnštajna, Lisicki alergična na travu!

Neobične zanimljivosti vezane za finalistkinje ovogodišnjeg Vimbldona, koeficijent inteligencije Francuskinje 175, Nemica pije lekove od malena

  • 0

Pobednica Vimbldona u ženskom singlu, francuska teniserka Marion Bartoli ima viši koeficijent inteligencije od čuvenih naučnika poput Alberta Ajnštajna ili Stivena Hokinga, objavio je Eurosport.

Bartoli navodno poseduje koeficijent od frapantnih 175, dok je Ajnštajnov bio 160, kao i Hokingov. Bobi Fišer, nekadašnji šahovski šampion imao je rezultat 187, dok Amerikanka Merilin vos Savant već decenijama važi za najinteligentniju svetsku osobu sa neverovatnih 220 u nekim testiranjima, mada Ginisova knjiga rekorda priznaje "samo" 190.

Po, svoj prilici Francuskinja je mogla do uspeha u mnogim životnim oblastima, a izabrala je onu koja se prilično dobro plaća.

Za poraženu finalistkinju, Nemicu Sabine Lisicki, vezana je druga zanimljivost, ona je alergična na travu, što joj nije smetalo da zablista u Londonu.

- Ranije sam mrzela travu. Imam jaku alergiju na travu i moram da uzimam lekove, ali vremenom sam naučila kako da se s tim izborim - objasnila je Lisicki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA