Srpska dominacija u Berlinu: Tri naša tima u vrhu, basketaši Novog Sada šampioni! (VIDEO)

Basketaši Novog Sada osvojili su Čelendžer u Nemačkoj

  • 4

Ekipa Novi Sad Al Vada pobedila je na turniru u Berlinu, koji je bio ujedno kvalifikacioni za Masters u Meksiku.

Posle grupne faze, ekipa predvođena Dušanom Domovićem Bulutom je pobedila Monako sa 21:17, zatim Beograd sa 22:14, a u velikom finalu, komšije iz Limana su pobeđene sa 19:16.

Limanci su prethodno slomili Varšav Planet sa 22:10 i Lozanu sa 21:16, ali u finalu nisu mogli da se izbore sa svetskim prvacima, koji su bili željni revanša za nedavni poraz u polufinalu Debrecina.

- Turnir je bio jako naporan, prvo smo ceo dan čekali u subotu da li će se igrati, kiša je padala. Na kraju je odlučeno da se igra u nedelju tokom celog dana. Od 8 smo krenuli da igramo, bili smo tu do polufinala, posle smo se vratili na trg jer se vreme prolepšalo. Turnir iskreno nije bio visokog kvaliteta, imali smo možda četiri jake ekipe na turniru, svi su došli do završnice - kaže Dejan Majstorović.

Sa Limancima je uvek napeto i neizvesno, to je bio slučaj i sada.

- Opet je jedna lopta presudila protiv njih, tako je bilo i na poslednje tri utakmice sa ovom ekipom. Mi smo imali pravi završni šut ovaj put, oni nisu i to je sve. Što se tiče revanša za Debrecin, nismo razmišljali o tome na taj način, svaki meč je nov za nas i idemo da pobedimo.

Inače, Dušan Domović Bulut je u Debrecinu istakao kandidaturu za najspektakularnijeg igrača, pogledajte i zašto:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svarog NS

    10. septembar 2017 | 11:58

    Zna se gde se igra najbolji basket u Srbiji, na Limanima, jer su urbanisti pre 40+ godina lepo predvideli da svaki limanski kvart kvart ima terene za basket, a sadašnji urbanisti koji su mrzeli sport kad su bili mali ruše terene da bi gradili "baletsku školu" kao da nemaju nigde više mesta u gradu a prostor izmedju detelinare i novog naselja je toliki da možeš napraviti 20 škola

  • Mrmot

    10. septembar 2017 | 11:57

    Bravo majstori!!

  • Limanac

    11. septembar 2017 | 01:43

    LIMAN CENTAR SVETSKOG BASKETA !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA