≫ 

Završnica ABA lige: Šta treba Partizanu da izbegne Zvezdu u polufinalu? Sve zavisi od Mege!

Košarkaši Partizana su u najtežoj situaciji što se tiče borbe za drugo i treće mesto

  • 12

Još samo dva kola ostalo je do kraja regularnog dela ABA lige, a neizvesnost je samo u tome kakav će raspored biti prve četiri ekipe. Zna se ko su polufinalisti plej-ofa i koji su termini utakmica.  Zvezda je suvreno prva i sa tog mesta kreće u plej -of, a ostale tri ekiše Cedevita, Budućnost i Partizan bore se da izbegnu četvrtu poziciju i duele sa Zvezdom u polufinalu.

PARTIZAN U NAJTEŽEM POLOŽAJU

Partizan je u najtežoj situaciji sa pobedom manje i ne zavisi od sebe, dok Budućnost i Cedevita zavise samo od svojih utakmica. Njima je bitno da zadrže pozicije dva i tri kako bi igrali međusobno u polufinalu.

Svi već očekuju novi derbi u polufinalu ABA lige Foto: A. Nalbantjan

Cedevita ima najbolju poziciju 14 pobeda i šest poraza, koliko i Budućnost, ali ima bolji međusobni skor i dovoljno je da ostvare dve pobede do kraja.

SVE  ZAVISI OD JEDNOG SRPSKOG TIMA

Zagrepčani su bolji i od Partizana koga su pobedili u Beogradu 76:71, čime su anulirali poraz u Zagrebu 87:84. Budućnost su savladali na svom terenu 63:58, dok je u Podgorici Budućnost slavila 80:78, pa su i od njih bolji.

Partizan je u međusobnom skoru bolji od Budućnosti i on ne može dalje od trećeg mesta tabele, ali za to mora da pobedi do kraja Igokeu kod kuće i FMP u Železnuku, a da čeka duel Mega Bemaksa i Budućnosti u pretposlednjem kolu.

Samo ovoga puta igraju na dve dobijene utakmice, a ne na jednu kao u Kupu Foto: A. Nalbantjan

Mega je poslednja nada Partizana da se domogne kote 3 jer ova mlada ekipa ima kvalitet da iznenadi Budućnost na svom terenu u ponedeljak, koja pri tom dolazi posle meča Evrolige sa Olimpijakosom u Podgorici u petak.

Ukoliko se desi da sve tri ekipe imaju isti skor (pod uslovom da Cedevita izgubi jedan meč, kao i Budućnost, a igra sa Olimpijom u Ljubljani i Mornarom u Zagrebu) napravio bi se krug od tri ekipe u kojem bi najbolja bila Cedevita, pa Partizan, pa Budućnost. Crno- belima odgovara i ova varijanta.

Postoji i varijanta da Cedevita izgubi oba meča, a Budućnost jedan. Tada bi Partizan bio drugi na tabeli sa dve pobede, a Cedevita treća.

ZAŠTO JE LOŠE DA SE VEČITI SRETNU U POLUFINALU?

Međutim, i ne mora sve da bude tako idealno. Partizan protiv Zvezde možda ima veće šanse ukoliko igra protiv nje na dve dobijene utakmice, nego na tri u finalu. Jedino što tada ne bismo bili sigurni da se Evroliga vraća u Beograd, kao kada bi se izbegli u polufinalu, ako Partizan bude treći. Tada bi bilo šanse da se nađu u finalu a Beograd bi ponovo imao Evroligaša.

KO S KIM DO KRAJA

21. Kolo:

Partizan - Igokea

Mega - Budućnost

Olimpija - Cedevita

22. kolo:

FMP-Partizan

Cedevita - Mornar

Budućnost - Cibona

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xjx

    7. mart 2019 | 12:51

    Sto bi partizan izbegao zvezdu kad je bolji

  • Pfc nk

    7. mart 2019 | 12:33

    Zasto bi izbegavali zvezdu kad je zvezda najlosiji tim od ove tri.Izbaciti zvezdu ,vrafiti je u Zeleznik a u finalu sta ko ponese

  • Hogar

    7. mart 2019 | 15:00

    Zašto je Partizan u najtežoj situaciji. Mislite zbog klizaćih startova ili nešto drugo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA