≫ 

Neočekivani govor trudne glumice o abortusu je najsnažniji momenat na dodeli Zlatnih globusa

Mišel Vilijams je dobila podršku žena, a gromoglasno su joj aplaudirale i Dženifer Aniston i Selma Hajek

  • 10
Mišel Vilijams, Michelle Williams Foto: Tanjug/AP

Glumica Mišel Vilijams (39), koja je u blagoslovenom stanju, digla je javnost na noge svojim govorom na dodeli Zlatnih globusa održanoj u nedelju, 5. januara, na Beverli Hilsu.

Mišel je dobila Zlatni globus za najbolju ulogu u mini seriji "Fosse/Verdon", a ovu priliku iskoristila je da se obrati javnosti i progovori o abortusu. Kako je sama rekla, imala je pravo na izbor i iskoristila ga je, a mediji navode kako joj je ovo i pomoglo da napreduje u karijeri.

- Dala sam sve od sebe da kreiram svoj život, da ne bude samo niz događaja koji su me zadesili, već da mogu da vidim svoj uticaj u svemu, svoj izbor, da prepoznam svoj rukopis u toj priči. Nekad je taj rukopis haotičan, nekad precizan i tačan. Međutim, sve sam to sama ispisala i ne bih to mogla da nisam imala pravo da biram. Da imam pravo izbora da mogu reći kada i sa kim želim decu, da dobijem podršku, to mi je značilo više od bilo čega - izjavila je glumica.

Mišel Vilijams, Michelle Williams Mišel Vilijams na dodeli Zlatnih globusa/Foto: Tanjug/AP

- Znam da su moji izbori verovatno drugačiji od vaših, ali hvala Bogu da je ova zemlja zasnovana na principima po kojima ja živim svoj život po svojim uverenjima, a vi po svojima. I slobodni smo da radimo kako želimo - poručila je glumica i dodala:

- Zahvalna sam što živim u trenutku kada postoji izbor, jer, žene i devojke, znajte da se vašim telima mogu desiti stvari koje nisu vaš izbor.

- Žene, sve žene, od 18 pa do 118, glasajte u svom interesu kada dođe trenutak za glasanje. Muškarci to godinama rade, zato je svet i krojen po njihovoj meri. Ali, ne zaboravite da smo mi većina glasačkog tela u ovoj zemlji. Zato, hajde da je oblikujemo prema nama! - poručila je Mišel.

Dok je glumica ovo izgovarala, u publici su se osim podrške aplauzom mogle videti i suze, pogotovo na licu njene najbolje prijateljice Bizi Filips, koja je abortirala sa 15 godina.

Mišel Vilijams, Michelle Williams Mišel Vilijams održala govor na dodeli Zlatnih globusa/Foto: Tanjug/AP

Aplauzom ju je podržala i Dženifer Aniston, dok su na društvenim mrežama na njenoj strani bile brojne žene, poput Selme Hajek, Tifani Hadiš i drugih.

Međutim, dok je većina žena na glumičinoj strani, jedan deo javnosti je iznenađen i osuđuje njen govor, navodeći kako se "hvali da je imala abortus da bi osvojila Zlatni globus".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma nemoj

    6. januar 2020 | 20:05

    "Da imam pravo izbora da mogu reći kada i sa kim želim decu...", evo možda sam ja luda, zaostala i konzervativna ali zar se to pravo izbora ne koristi prilikom spolnog čina (izuzev silovanja), hoću reći zar tada ne bi trebalo razmišljati o tome da li želiš dete s tom osobom ili ne, a ne da to "pravo" koristiš kad je jedan život već začet?!

  • Wien

    6. januar 2020 | 22:26

    Абортус је гнусно убиство...нико нема и не сме имати право убијати некажњено...

  • sale

    7. januar 2020 | 10:27

    Svako ima pravo da uradi sa svojim telom sta zeli to znaci i da moze da abortira svaki put kad ostane trudna, razlicita su misljenja i netreba tudje kinjiti zato sto nije isto kao i vase.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA