≫ 

Njihovo "drugo remek-delo": Pogledajte Nirvanin legendarni nastup "MTV Unplugged in New York"

Ovo je bio prvi i najuspešniji album benda koji je objavljen nakon smrti frontmena Kurta Kobejna

  • 0
Nirvana

Foto: Printskrin/YouTube/Nir Vana

Na današnji dan 1993. godine grupa Nirvana je snimila muzički specijal u Sony studiju u Njujorku, gde je, između ostalog, izvela unplugged verziju "The Man Who Sold The World" Dejvida Bouvija.

Pored Bouvijeve pesme, Nirvana je izvela i manje poznate kompozicije The Vaselines, Meat Puppets i Lead Belly.

Ovaj nastup je kasnije pretočen u album pod nazivom "MTV Unplugged in New York". Debitovao je na prvom mestu na Bilbordovoj listi 200. Ovo je bio prvi i najuspešniji album benda koji je objavljen nakon smrti frontmena Kurta Kobejna.

Pobravši veoma pozitivne kritike, grupa je 1996. godine dobila Gremi nagradu za najbolji alternativni muzički album. Naredne godine, "MTV Ungplugged in New York" je u SAD pet puta klasifikovan platinastim.

Novinar časopisa "The Rolling Stone Album Guide", Čarls M. Jang, proglasio je album bendovim "drugim remek-delom", posle "Nevermind", tvrdeći da je "Kobejn mogao napraviti preokret sa folk muzikom isto kao što je učinio sa rok muzikom", zbog upečatljivog glasa, odličnog ukusa u obradi pesama, i kvaliteta njegovih pesama.

Video: Završena je era najboljih žurki, planetu napustio Kit Flint

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA