≫ 

Nove predstave na internetu: Pogledajte repertoar Narodnog pozorišta, Ateljea 212, SNP-a...

Evo koje onlajn predstave nas očekuju narednih dana...

  • 0
Koštana Opera "Koštana" / Foto: Promo/Narodno pozorište u Beogradu

Online repertoar domaćih pozorišta sve je bogatiji, a Narodno pozorište u Beogradu, Atelje 212 i Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu rešili su da nas obraduju nudeći nam razne predstave.

Pogledajte koje nas očekuju narednih dana:

Narodno pozorište u Beogradu

Na YouTube kanalu Narodnog pozorišta u Beogradu sinoć, 23. marta, emitovan je balet "Krcko Oraščić", a evo šta možemo pogledati od 24. marta do 2. aprila:

Atelje 212

Svakog utorka, četvrtka i subote u 20h, na Fejsbuk kanalu Ateljea 212, biće emitovane snimljene predstave. Ovo će biti jedinstvena prilika da najmlađa publika Pozorišta Atelje 212 prvi put vidi pojedine predstave, a starija publika da ih se podseti.

Očekuju nas Molijer, Korešpodencija i Čudo u Šarganu.

Teatar "Vuk"

Svake subote u 12h, na svom zvaničnom YouTube kanalu, i Teatar "Vuk" će emitovati svoje predstave - 28. marta imaćemo priliku da pogledamo dramu "Iluzije" Ivana Viripaeva.

Režiju potpisuje Tatjana Mandić Rigonat, a igraju Katarina Marković, Goran Jevtić, Milutin Milošević i Sonja Kolačarić.

Foto teatar Vuk Teatar "Vuk" / Foto: Arhiva Teatra "Vuk"

U "Iluzijama" reč je o ljubavi ili bolje rečeno o predstavama o ljubavi. Iluzijama, fantazmima koje ljudi stvaraju i koje žive, o igrama svesnim i nesvesnim koje igraju tokom života često sa tragičnim posledicama. Reč je o pitanjima: Šta je to prava ljubav? Postoje li formule ljubavi? Da li prava ljubav može biti  samo ona koja je uzajamna? - ističe rediteljka.

Malo pozorište na YouTube kanalu

Malo pozorište "Duško Radović" prilaže svoj mali doprinos u toku ovih nemirnih vremena, pa svoj rad prebacuje - u digitalni prostor. Od sada će se svake nedelje, u tri termina, održavati poseban radiofonski, pozorišni, i radioničarski program, sve putem interneta, na YouTube kanalu Malog Pozorišta.

Svake srede u 20h (repriza subotom u 20h) moći ćete da slušate emisiju "Bajka u 8", koja će svake nedelje donositi novu bajku za slušanje. Bajke čita i oživljava dobro poznati glas Vladislave Đorđević (sinhronizacija naslovnog junaka animirane serije "Sunđer Bob Kockalone", zatim "Ren i Stimpi", "Pingvini sa Madagaskara"...).

Malo pozorište "Strašne priče braće Grim" / Foto: Đorđe Tomić

U sredu, 25. marta u 20h, moći ćete da čujete bajku "Divlji labudovi" Hansa Kristijana Andersena. Uz svaku bajku, dolaziće i propratni tekst o piscu, kompozitoru, kao i samoj bajci, uz predloge kako da slušanje bajke učinite što zanimljivijim  interaktivnijim, kako za vašu decu, tako i za vas.

Zatim, svakog petka u 17h, biće emitovana video emisija/radionica "Napravi s Minom". Zajedno sa Minom Miladinović, imaćete priliku da sa svojom decom napravite figurice od materijala koji ima svako domaćinstvo – papira! Uz Minu, koja stoji iza brenda Koko Daš, brojnih pozorišnih scenografija i kreacija koje krase gradski prostor, deca će imati priliku da gledaju video radionicu origamija, japanske veštine pravljenja figurica od papira. U formatu koji ohrabruje ne samo gledanje, već i oprobavanje u umetnosti origamija, "Napravi s Minom" je odlična prilika da se kroz aktivni odmor i zajedničko istraživanje zbližite sa svojom decom.

Malo pozorište "Strašne priče braće Grim" / Foto: Đorđe Tomić

I, na kraju, svake nedelje u 12h, za promenu, vi ne morate u pozorište, već ono dolazi kod vas. Malo pozorište "Duško Radović" emitovaće svake nedelje snimak jedne pozorišne predstave, sa sadašnjeg ili nekadašnjeg repertoara. Ove nedelje, 29. marta u u 12h možete da uživate uz "Strašne priče braće Grim", u režiji Mika Gordona, za preporučeni uzrast od 5 do 10 godina.

Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu

U narednom periodu, ljubitelji pozorišta moći će da prate i pojedine onlajn predstave Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Sinoć, 23. marta, emitovana je predstava "Čas anatomije", autorski projekat Andraša Urbana, po motivima dela Danila Kiša.

Srpsko Narodno pozorište Srpsko narodno pozorište SNP u Novom Sadu / Foto: Wikimedia/BuhaM

Igraju: Radoje Čupić, Jugoslav Krajnov, Marija Medenica, Sanja Ristić Krajnov, Igor Pavlović, Jovana Mišković / Višnja Obradović, Nenad Pećinar, Draginja Voganjac, Alisa Lacko i Milica Grujičić.

Predstava traje sat i četrdeset pet minuta i možete je još danas pogledati na ovom linku.

Kako su najavili iz Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, repertoar i link-ovi za gledanje predstava biće postavljeni na sajtu i Fejsbuk stranici SNP-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA