≫ 

Da uživate u prijatnoj klimi Egipta i zimi: Evo koliko košta PCR test na aerodromu u Hurgadi

Interesovanje za Egipat je opalo, ali ova vest će mnoge ljubitelje putovanja obradovati

  • 1
Hurgada

Foto: Pixabay.com

Obaveza dostavljanja negativnog PCR testa za Egipat nije sprečila one koji žele da uživaju na ovoj destinaciji da otputuju.

A možda i zato što u našoj zemlji postoje turističke agencije koje se trude da olakšaju putnicima u tom slučaju.

- Naša agencija asistira putnicima tako da mogu uraditi PCR testo nakon sletanja na aerodrom u Hurgadi. Takođe, organizovano je i testiranje pre povratka u Srbiju, kako bi putnici imali validan PCR test nakon sletanja. Dodatna pogodnost je u tome što je cena PCR testa u Hurgadi 30 dolara ili oko 3.000 dinara, što je tri puta jeftnije nego u Srbiji – izjavio je vlasnik agencije „Barcino Tours“, gospodin Vladimir Bogićević za „Telegraf“.

Hurgada

Foto: Pixabay.com

Kako je u pitanju jedna od retkih destinacija koja je, koliko-toliko dostupna turistima iz naše zemlje, to postoji interesovanje, ali je ono ipak slabije posle Nove godine, što je gotovo uobičajeno za taj period godine.

- Interesovanje putnika za Egipat je u ovom periodu sigurno nekih 50-60% manje, u odnosu na isti period prošle godine, ali postoji svakako, jer je Egipat jedna od retkih destinacija koja je u ovom momentu dostupna, a prijatna za odmor u zimskom periodu – izjavio je za „Telegraf“ Ivan Nikolić, iz turističke agencije „1A Travel“.

Hurgada

Foto: Pixabay.com

Takođe je napomenuo da iako postoji neveliko interesovanje za letovanje 2021. godine u Egiptu, još je rano davati informacije o tome, prosto zato što ponude još uvek u toj agenciji nisu objavljene.

Slična situacija je i u agenciji „Sole Azur“, u kojoj je bilo mnogo veće interesovanje za novogodišnje aranžmane u Egiptu. U tom periodu su i vrlo brzo bili popunjeni kapaciteti na prevozu.

Kairo, Egipat

Foto/Tanjug/ Tanja Valič

- Zbog trenutne situacije i čestih promena epidemioloških mera, kako putnici tako i mi očekujemo pre svega da se sutuacija uskoro stabilizuje i kod nas i u drugim zemljama. Nadamo se da će to rezultirati otvaranjem granica i za turiste, te nam umnogome olakšati rad – istakli su iz agencije „Sole Azur“ za „Telegraf“.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    19. januar 2021 | 07:17

    Oni nemaju prijatelje kineze kao mi pa su nam testovi zato skupi oćeš prijatelja debelo ćeš platiti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA