Zna li Vujošević gde je došao? KK BiH nema para ni da ode na prijateljski turnir

Tužna situacija u Savezu Bosne i Hercegovine

  • 21

Košarkaška reprezentacija Bosne i Herecgovine priprema se za učešće u pretkvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine u okolnostima potpune neizvesnosti da li će ih uopšte igrati?!

Kolika besparica vlada u KK BiH svedoči podatak da je otkazan put selekcije koju vodi Duško Vujošević na prijateljski turnir u Makedoniji, zbog nemogućnosti čelnika Saveza da ekipi obezbede 15.000 evra za odlazak na turnir.

Ali, to je u ovom trenutklu najmanji problem, a onaj mnogo veći bi mogao da usledi uskoro, ukoliko Savez na čelu sa predsednikom Sejom Bukvom ne zatvori finansijsku konstrukciju za učešće u pretkvalifikacijama, što bi povuklo sa sobom i sankcije od FIBA.

- Voda je došla do grla. Pritisli su nas porezi i ostala su dugovanja iz prošlosti. Stanje na računu Saveza je nula i zbog toga ćemo, gotovo sigurno, morati otkazati odlazak naših seniora na pripremni turnir u Makedoniji - teška srca zbori Bukva, prenosi Dnevni Avaz.

Sumornoj situaciji se ne nazire kraj.

- To je već samo po sebi bruka, ali bi mogla biti i veća ako budemo prisiljeni otkazivati i zvanične nastupe naših reprezentacija na međunarodnoj sceni. Ako se nešto drastično ne promeni u narednim danima, a kakva je trenutno situacija, nisam veliki optimista da će se to desiti, pod znak pitanja doći će i učešće seniora u pretkvalifikacijama za Svetsko prvenstvo - nije optimista Bukva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sjecanje

    12. jul 2017 | 13:27

    Ovaj dje dodje sve se pocne raspadat!!!

  • ☆☆☆

    12. jul 2017 | 15:20

    Gde on dođe tu trava ne raste..hahaha sve čega se dohvati a nema pomoć kriminalaca i države,to se raspadne

  • Laf

    12. jul 2017 | 16:45

    Prica se da mu je Izet izdo sobu i da zivi kod Fazlinovica...sa Refkom i Combetom je glavni jaran.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA