≫ 

Nole se konačno vraća kući! Srpski teniser se već ukrcao na let za Beograd

Bilo je i vreme

  • 43
Novak Đoković, Australijan open

Foto: Tanjug/AP

Gotovo je, bar na neki način! Posle 11 dana borbe, suđenja, pa čak i zatočeništva, Novak Đoković će doći kući u Beograd, pošto se već nalazi u avionu za Srbiju, prenosi RTS.

Đoković je u nedelju odbijena žalba i deportovan je iz Australije, prvim letom je otišao za Dubai, gde je sleteo oko 05:30 po našem vremenu, međutim, srpski teniser nije dugo zadržao u UAE, pošto je on već u avionu za Beograd.

Odvojio je srpski teniser svoje vreme, slikao se s fanovima koji su se zadesili na aerodromu u Aziji, ali je ipak vreme došlo da se vrati kući.

Kratka retrospektiva Novakovog boravka u Australiji

 

Kakvo je mučenje proživeo Novak tokom ovih 11 dana, verovatno niko nikad neće moći ni da zamisli. Oduzeta mu je viza, potom je proveo nekoliko dana u "hotelu užasa" u neljudskim uslovima i bez hrane.

Navijači su dolazili, bodrili su srpskog tenisera svakoga dana, dok su njegove kolege bile različitog mišljenja. Bilo je onih koji su se usprotivili Australiji, ali takođe, neki od njih su ipak okarakterisala Novaka kao krivca.

Usledilo je suđenje, sud je vratio Novaku vizu i sve je išlo ka tome - da će postati najbolji ikad.

Novak Đoković, trening, Australijan open 2022, Melburn

Foto: AP/Tanjug

Ipak, Aleks Hok, Imigracioni ministar, odlučio je da iskoristi "svoju moć" i po drugi put je lišio Novaka Đokovića njegove vize za boravak u zemlji, iako je Srbinu sud dodelio istu.

Zakazano je novo suđenje, ovoga puta je slučaj prešao na Federalni sud, koji je potvrdio odluku Aleksa Hoka.

Novak je deportovan, naredne tri godine neće moći da uđe u Australiju, čime će verovatno ostati na devet osvojenih titula na Australijan openu, pošto će i on već ući u pozne godine kada opet bude mogao da igra ovde.

Video: Novakovo ime zasijalo na kuli Beograd: Srbija čeka da dođe iz daleka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shamo

    17. januar 2022 | 08:20

    Kad slece u Bg?Treba ga docekati i podrzati...

  • Sokole

    17. januar 2022 | 08:25

    Srećan Ti put i dobro nam dosao.!!! Ne treba Tebi ni tacna ni zdjela da bi bio NAJBOLJI ,Ti si najbolji vec odavno za sva vremena i to je ono sto njih boli.🌍❤️🙏✈️☀️🖐️

  • Avax

    17. januar 2022 | 08:11

    Šta reći.??Nigde nije bolje nego kući..Pusti one divljake nisu dostojni takve veličine...💪💪💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA