≫ 

Đoković definitivno ne može na Rolan Garos ako se ne vakciniše, ATP poslao hitnu poruku igračima

Svi članovi su primili mejl oko preciznih direktiva

Novak Đoković doček u Beogradu Foto: Tanjug/AP

Čelnici ATP organizacije poslali su u sredu poruku svim teniserima i teniserkama da neće moći da igraju na Rolan Garosu ove godine ukoliko ne budu vakcinisani!

ATP je "mejlom" poručio članovce da ih je Francuska teniska federacija obavestila da će francuska vlada uskoro doneti zakon koji zabranjuje nevakcinisanim sportistima da se takmiče u bilo kom sportskom događaju.

Što je još važnije, poruka ne ostavlja otvorenu nadu za bilo koga da će moći da igra čak i ukoliko ima antitela zbog preležane korone. Jednostano, barem jedan "ubod" je neophodan.

Naslov ATP-ovog "mejla" je bio "VAŽNO: Zahtevi za vakcinaciju u Francuskoj", a u njemu se, doduše, dodaje da bi na RG mogli da idu nevakcinisani teniseri koji dobiju medicinsko izuzeće -  s tim da Novak Đoković navodno ne bi bio uključen u ovaj izuzetak.

Đoković trenutno boravi u Beogradu posle situacije koju je preživeo u Australiji odakle je nedavno deportovan, iako je pred početak turnira dobio medicinsko izuzeće i nije morao da se vakciniše. Ukoliko to ne učini, bez obzira na rezultate na AO, izgubiće prvo mesto na ATP listi.

Video: Stepenice pored crkve Ružice, sveto mesto za Novaka: Odavde se spremao se da pokori svet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nazalost

    19. januar 2022 | 21:06

    Danas nije vazno dali si zdrav ili bolestan, vazno je da si vakcinisan, bolest postoji zbog vakcine a ne vakcina zbog bolesti.

  • Ponavljači

    19. januar 2022 | 17:07

    Da primim vakcinu ili uradim test da bih ušla u pekaru da kupim hleb i mleko za decu... Pa neću kada bih morala da sijem kukuruz, da ga nosim na vodenicu i ostatak života da živimo na proji i kačamaku.

  • Dr

    19. januar 2022 | 17:04

    Bolje da se penzioniše nego da se vakciniše, nije Nole lud toliko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA