≫ 

Filmska priča iz ringa: Bio blizu da završi u zatvoru zbog nasilništva, sada je ušao u istoriju boksa

Džermal Čarlo je na vreme uspeo da se povrati na pravi put

  • 0
Džermal Čarlo Foto: Tanjug - AP

Vrlo je zanimljiva priča o američkom bokseru Džermalu Čarlu, koji je bio nadomak toga da završi u zatvoru, a onda je svu svoju energiju kanalisao kroz ovaj plemeniti sport i došao do titule prvaka zbog koje može da bude i više nego ponosan.

On je naime uspeo da se oslobodi dve optužbe za nasilništvo zbog kojih bi iza rešetaka proveo nekoliko godina, a potom je prvi u istoriji postao apsolutni vladar u supervelteru, što podrazumeva objedinjavanje pojaseva u sve četiri priznate verzije.

Rođen je 19. maja 1990. godine u američkoj saveznoj državi Luizijani, a interesantno je da je jedini poraz u karijeri imao od Tonija Harisona, a jedini remi "odboksovao" sa Brajanom Kastanjom.

Sa njim se sastao tokom noći i u borbi je uspeo da momka iz Argentine dobije u 10. rundi nokautom, što je prvi poraz ovog borca ikada, a obavezni pretendent za pojas WBO superveltera je Timofej Czju, koji je sin čuvenog ruskog šampiona, Koste Czjua.

Inače, Kastanjo je u meč ušao kao vlasnik WBO titule, a Čarlo sa WBC, WBA i IBF pojasevima. Njihov prošlogodišnji meč završen je remijerm, pa su u opticaju ponovo bila sva četiri trofeja.

Kastanjo inače do sada u karijeri ima 17 pobeda, jedan remi i jedan poraz. Sa druge strane, Čarlo je na 31 pobedi, remiju i porazu.

Video: Veljko Ražnatović tvrdi: Spreman sam za ring sa bilo kim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA