≫ 

Partizan promenio plan: Janković skinut sa transfer liste!

Trener crno-belih želi da zadrži vezistu bar do leta u Humskoj, smatrajući da je veoma važan za igru tima i da bi njegov odlazak sada bilo teško nadomestiti

  • 7

Tokom zimskog prelaznog roka čelnici Partizana će morati da obezbede novac, kako za poslovanje na “pijaci”, tako i za nesmetano funkcionisanje kluba, ali ti finansijski manevri gotovo sigurno ne podrazumevaju prodaju (bar do leta) – Marka Jankovića.

Vezista, kome je dolazak Zorana Bate Mirkovića na klupu crno-belih očito promenio tok karijere, planiran je da bude jedan od nosilaca igre i u prolećnom delu sezone i na tome insistira upravo trener tima iz Humske.

>>> Mirkovića brine živahni Japanac: Trener Partizana ishvalio Spartakovog "samuraja" pred meč u Kuli

To je zapravo želja Mirkovića, koju je nedavno izneo čelnicima kluba, smatrajući da je Janković neophodan u Partizanovoj borbi za titulu, s obzirom da je u minula tri meseca jedan od najboljih igrača, ne samo crno-belih, nego i cele Superlige.

Mirković stopirao prodaju Jankovića; Foto: Telegraf.rs

Prodaja crnogorskog reprezentativca ne samo da bi oslabila ekipu, već bi iziskivala i dodatan napor, kako zbog potrage za adekvatnom zamenom, tako i zbog činjenice da bi se gubilo vreme u uigravanju novog fudbalera.

Otuda će čelnici kluba učiniti sve da treneru izađu u susret i da u narednom periodu promene prvobitni plan po kome je Janković trebalo da bude prodat zajedno sa defanzivcem Svetozarom Markovićem u zimskom prelaznom roku.

>>> Odlična evropska avantura skupo je koštala subotički Spartak koji grca u Superligi. Danas će u Kuli ugostiti Partizan, a kvota na trijumf crno-belih bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 1,97. Pogledajte sve kvota kladionice MOZZART za Spartak - Partizan

Podsetimo, tokom minilog leta Janković je u Humskoj prošao put od “trnja do ruža”, pošto je na početku prelaznog roka bio targetiran za prodaju “pošto-poto”, često van tima i na marginama pred navijačima.

Ali je dolazak Mirkovića na čelo ekipe potpuno promenio statu, odnos samog fudbalera prema igri, posle svega - verovatno i tok njegove karijere. Za kratko vreme je pokazao sasvim drugačije lice, koliko je zapravo talentovan i bitan za igru Partizana. Promenio se i odnos navijača prema vezisti, koji je za kratko vreme postao njihov miljenik, posebno posle večitog derbija, u kome je bio najbolji igrač na terenu.

VIDEO: Četri gola u mreži "zmajeva"! Ovako je Partizan pobedio Voždovac

OLIMPIJAKOSU 50 ODSTO OBEŠTEĆENJA

Kada dođe vreme da Janković napusti Humsku, crno-beli će dobiti samo deo obeštećenja na ime njegove prodaje, jer su takav dogovor postigli sa Olimpijakosom, čije je boje vezista branio pre dolaska u Humsku.

Preciznije, Partizan i grčki velikan će podeliti zaradu u odnosu 50:50, jer u tom momentu nije postojao drugi način da klub iz Humske plati obeštećenje Olimpijakosu za crnogorskog reprezentativca.

VIDEO: Bata Mirković zadovoljan postignutim protiv Voždovca

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realno

    21. oktobar 2018 | 15:58

    Najveća padalica Superlige ikada!!!!Traži na utakmici da mu svira 15 prekršaja nad njim...Od 90min on je 60 leži na terenu

  • Nikolaks

    21. oktobar 2018 | 13:37

    Najbolji igrac cele Superlige!!!!!!! Ovo je cudo....sto li batica gura ove milogorce, neka caka postoji...

  • Vlada

    21. oktobar 2018 | 12:32

    Ocigledno nemaju pojma sta hoce , cas ga prodaju cas im treba .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA