≫ 

Super liga: Zvezda na pobedu od istorijskog rezultata, derbi u Lučanima i konačan okršaj Surdulice i Vranja!

Samo četiri meča su na programu u subotu, a sve oči će biti uprte u Novi Sad gde crveno-beli gostuju Proleteru

  • 2

Da se ne igra plej-of, pred nama bi sada bilo poslednje 15. kolo Super lige Srbije u fudbalu!

Kolo u kom Crvena zvezda gostuje u Novom Sadu ekipi Proletera (15.00 časova, Arena Sport 1) i u kom ima priliku za istorijski rezultat otkako se 16 ekipa definitivno ustalilo u najelitnijem fudbalskom takmičenju kod nas. Dakle, od sezone 2009/10.

Ukoliko trijumfuju, crveno-beli će posle 15 kola imati 14 pobeda i jedan remi - ukupno 43 boda! Na ta način će premašiti one rezultate iz sezone 2015/16 kada su u uvodnih 15 kola imali dva remija - protiv Metalca i Radničkog. Podsetimo, Zvezda je ove sezone zabeležila samo jedan nerešen rezultat, i to onaj protiv Partizana u večitom derbiju.

VIDEO: Bomba Jovičića u utakmici protiv Mladosti

Takođe, aktuelni šampion igra prvi put u istoriji meč protiv Proletera u Super ligi. Sastajali su se već u okviru Kupa, ali je došlo vreme i za borbu za bodove.

Jeste Zvezda favorit u ovom meču, ali ne smemo zaboraviti da je Proleter najprijatnije iznenađenje ove sezone. Iako su debitanti, zauzimaju visoko 5. mesto sa 23 boda. Samo četiri manje, na primer, od Partizana.

Gobeljić, Srnić i Marin na meču protiv Bačke Foto: MN Press

- Spremićemo se na najbolji mogući način, poštujemo rivala koji ima pet vezanih pobeda i kod koga se vidi jasan pečat Dragana Radojičića, trenera koji se dokazao u Srbiji, a ima i titulu osvojenu u Crnoj Gori. Jedino što nas malo brine je stanje terena koji nije baš najbolji - rekao je trener Zvezde Vladan Milojević na konferenciji za medije.

Biće zanimljivo videti i koga će Milojević gurnuti od prvog minuta s obzirom na to da crveno-bele već u utorak očekuje meč 4. kola Lige šampiona protiv Liverpula na Marakani.

VIDEO: You'll newer walk alone pred Zvezdu

Ne računajući meč između Partizana i Vojvodine koji je na programu u nedleju od 19.00 časova, derbi kola igraće se u Lučanima gde Mladost dočekuje ekipu Čukaričkog.

Ekipu koju je nedavno ubedljivo savladala na Banovom brdu rezultatom 4:1 u okviru Kupa.  Brđani su na 3. mestu sa 26 bodova, Mladost ima četiri manje.

Lučanci su nezgodan protivnik po nas, protiv njih uvek imamo teške utakmice. Nadam se da ćemo ih dobiti i da ćemo im vratiti za poraz u Kupu, iskreno, ponizili su nas na našem terenu. Iz tog poraza smo videli da niti jednog trenutka ne smemo da se opuštamo - rekao je za sajt kluba defanzivac Čuke Stefan Veličković.

Fudbaleri Čuke na meču protiv Partizana Foto: FK Čukarički.com

Biće zanimljivo i u Surdulici gde Radnik dočekuje komšije iz Vranja - ekipu Dinama koja ove sezone nema nijedan bod na strani.

Dinamo svoje mečeve u SL igra u Surdulici, a zanimljivo da su se čelnici ova dva kluba, Novica Tončev i Dragan Antić, javno prepucavali. Ukratko, Antić je optužio Tončeva da delegira sudije i da želi da izbaci Vranjance iz SL.

VIDEO: Da li je Zvezda oštećena u utakmici sa Mačvom

- Svaka čast Novici Tončevu što je napravio stadion, naš grad je kiksnuo na tom polju, ali bez obzira na to ne dozvoljavam da vređaju Dinamo i grad Vranje koji je za njih institucija. Mogu da igraju još 30 godina u Super ligi, Surdulica će za nas ostati obično selo - rekao je Antić nedavno.

>>> Derbi 11. kola Serije A, na poslednjih sedam međusobnih duela i jedni i drugi su postizali golove. Igra GG sada se plaća kvotom 1,58. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Fjorentina – Roma.

>>> Zvezda je u 14 kola ispustila samo dva boda u večitom derbiju, ali i Proleter je u formi – pet pobeda u nizu. Istina, protiv timova iz donjeg doma. Šampion je favorizovan sa kvotom 1,30 na dvojku. Pogledajte i ostale kvote MOZZART kladionica za meč Proleter – Crvena zvezda.

>>> Santjago Solari je uspešno debitovao u Kupu, sada teži zadatak jer Valjadolid je u poslednjih pet kola ispustio samo dva boda. Bez obzira, Real je mnogo bolji, pa otud i kvota 1,23 na pobedu madridskog tima. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionica za meč Real Madrid – Valjadolid.

Parovi 15. kola Super lige:

Subota:

Proleter - Crvena Zvezda 15.00 (Arena Sport 1)

Bačka - Radnički Niš 16.00

Mladost - Čukarički 16.00

Radnik - Dinamo Vranje 16.00

Nedelja:

Zemun - Napredak 13.00

Mačva - Voždovac 16.00

Rad - Spartak 16.00

Partizan - Vojvodina 19.00 (Arena Sport 1)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

VIDEO: Najzanimljivi momenti utakmice između Zvezde i Mladosti, gol iz penala, zatim dva u samo tri minuta i jedan poništen gol

(M.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johnny Repp

    3. novembar 2018 | 11:36

    Rekordi u ovom našem prvenstvu? U njemu je i Saša Ilić sa po pet minuta "nadmašio" jednog Mocu Vukotića. Ne mrzim Zvezdu već želim biti realan i mislim da je bolje da obrate pažnju da ne obore rekord po broju primljenih golova u grupnoj fazi LŠ. Kažu da su dobro igrali a primili 4 gola bez da su ozbiljnije pripretili Liverpulu, a još im i Borjan bio najbolji na terenu???

  • Pfc

    3. novembar 2018 | 12:56

    Remi u derbiju!? Dajte malo ozbiljnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA