≫ 

Srpski menadžer oslobođen za nameštanje mečeva u Belgiji!

Ali ga očekuje suđenje zbog sumnje u malverzacije prilikom transfera igrača

  • 1
Srpski menadžer Dejan Veljković Foto: Profimedia/AFP

Srpski menadžer Dejan Veljković oslobođen je optužbi za nameštanje fudbalskih utakmica! Ovo su za belgijske medije izjavili iz tamošnjeg FS, kao i istražni nkoordinator sudija Ebe Verhage.

Veljković je pušten da se brani  sa slobode, a očekuje ga i nastavak suđenja oko malverzacija transfera pojedinih igrača.

Podsetimo, tužilaštvo u Belgiji ispituje čak 34 sporne transakcije među kojima su i one srpskih fudbalera. Tu pre svega, mislimo na Adama Marušića, Ivana Obradovića i Miloša Kosanovića.

U isto vreme kada se u Belgiji iza rešetaka našao Dejan Veljković, pozvani su na informativni razgovor njegov otac, zatim rođeni brat i bratanac, za koje se sumnja da su učestvovali u malverzacijama na našim prostorima, odnosno bili saučesnici u nečasnim radnjama, pa će se i oni naći na saslušanju pred Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Veljković u društvu Mateje Kežmana Foto: Profimedia/AFP

Podsećamo da je u velikoj akciji belgijskog tužilaštva i policije slobode lišen i blizak saradnik Mateje Kežmana Uroš Janković.

Tada je u koordinisanoj akciji izvedeno 57 racija policije i uhapšeno 44 lica u nekoliko zemalja. Racije su izvršene na prostorima Belgije, Francuske, Luksemburga, Kipra, Crne Gore, Makedonije i Srbije, gde je "palo" nekoliko ljudi i zaplenjeno je oko 800.000 evra.

U isto vreme, uhapšen je i Veljkovićev advokat, upućeni kažu, jedan od najvisprenijih u pomenutoj branši u Belgiji, koji je sa menadžerom godinama unazad sklapao ugovore u svetu fudbala, ali i vodio računa o njegovoj firmi, odnosno o poslovnim “knjigama”, za koju se sumnja da je bila samo paravan za “pranje” novca.

>>> U poslednja četiri međusobna duela Mančester Siti je lako izlazio na kraj s Totenhemom, a kvota da će Građani slaviti i večeras, u četvrtfinalu Lige šampiona, je 1,85, dok je kvota na Totenhem 4,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Totenhem - Mančester Siti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA