Tadić 3 sata sastančio sa trenerom u hotelu, igrači su imali svoje zahteve: Da li je noć u Hiltonu dovela Ajaks do polufinala LŠ?

Pojedini medinji u Holandiji tvrde da je taj razgovor u Minhenu i te kako uticao na igru Ajaksa

  • 2

Skoro svim svetskim medijima ''usta su puna'' Ajaksa, i to već od onog trenutka kada je sudija Klermon Turpan u utorak veče označio kraj četvrtfinalnog meča Kopljanika protiv Juventusa!

Trijumf od 2:1 doneo je Ajaksu plasman u polufinale Lige šampiona i epitet najlepše fudbalske bajke ove sezone. Bez obzira šta urade u završnici.

U nokaut fazi izbacili su Real - aktuelnog evropskog prvaka, i Juventus - prvog favorita posle četvrtfinalnih parova, dok su iz kvalifikacija ušli u grupnu fazu, a tamo u oba meča odigrali nerešeno sa Bajernom.

U Minhenu je početkom oktorba bilo 1:1, a pojedini su aktuelizovali sastanak koji se dogodio baš posle meča sa Bavarcima. Sastanak na kom je glavnu reč vodio Dušan Tadić i posle kog su se, tvrde holandski mediji, neke stvari u ovom velikanu promenile.

Tadić i ten Hag na konferenciji Foto. Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Naime, Tadić je čak tri sata sastančio sa Erikom ten Hagom u Hiltonu, gde je ekspedicija Ajaksa bila smeštena tokom gostovanja u Minhenu.

Tadić je tada objasnio treneru da su se igrači umorili od njegovog pristupa na treningu, gde je Ten Hag pokušavao od rezervnog tima Ajaksa da ''napravi'' protivnika, odnosno da je u igri 11 na 11 drugi tim glumio rivala. Donekle i logično, jer po kvalitetnu nisu ni približni.

- Veoma je važno da postoji dobra i otvorena veza između trenera i igrača. On mora da zna osećanja u grupi. Želje igrača su se odnosile na sve. Na taktiku, trening i razne stvari oko tima - rekao je Tadić u oktobru holandskim medijima:

Foto: Tanjug/AP

- Na primer, imali smo neke primedbe na trening dan pre meča i mi svi igrači smo smatrali da bi trebalo drugačije da se uradi. jasno, on je trener i sve odlučuje, ali nas je tada saslušao i poslušao. Logično je da se ne slažemo uvek, ali moramo biti na istoj strani. Svi žele da napreduju sa timom.

Epilog svega - polufinale Lige šampiona (čekaju boljeg iz duela Mančester Siti - Totenhem, prvi meč: 0:1), i prvo mesto u Erediviziji. Imaju isti broj bodova sa PSV-om na četiri kola do kraja i bolju gol razliku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA