≫ 

Marin je najbolji igrač Superlige, dominacija Zvezde u idealnom timu i samo jedan igrač iz Partizana! (FOTO)

Superliga Srbije odredila je najbolje igrače ove sezone posle glasanja trenera i igrača, a najbolji je Marko Marin

  • 20

Golman Crvene zvezde Milan Borjan proglašen je najboljim golmanom, a kanadski internacionalac je bio pouzdan na svim frontovima na kojima je Zvezda igrala.

Njegov saigrač iz Crvene zvezde Filip Stojković je najbolji desni bek lige koji je ove sezone asistirao šest puta, dao jedan gol u Bačkoj Palanci i odigrao nešto manje od dve hiljade minuta u dresu crveno-belih. Stojković je dve godine unazad u klubu i sa njim je odbranio titulu.

Mesto levog beka pripalo je Miroslavu Bogosavcu, prvotimcu Čukaričkog koji je ove sezone postao seniorski reprezentativac Srbije za koju je igrao protiv Nemačke. Konkurencija za mesto štopera je bila jaka, ali je izabran Nemanja R. Miletić koji je odigrao 28 utakmica za Partizan i dao tri gola i upisao tri asistencije.

Mirko Ivanić, Nemanja Miletić Foto: Marko Jovanović

Deo sezone proveo je i na poziciji beka, gde se takođe odlično snašao.

Oktobra 2018. postao je i reprezentativac Srbije kada ga je Mladen Krstajić pozvao u nacionalni tim. Drugi štoper koji je dobio nagradu je i igrač niškog Radničkog Radovan Pankov. On je sa Radničkim plejof dočekao na drugom mestu.

- Drago mi je što nisam igrao protiv Nermina Haskića, jer sigurno ne bih bio tako dobar - rekao je Pankov i tako pohvalio svog saigrača iz napada Nišlija.

Radovan Pankov Foto: MN Press

Veteran Nikola Drinčić je ove sezone dao četiri gola i imao deset asistencija za Radnički i on je jedan od dvojice najboljih centralnih vezista u ligi uz Dušana Jovančića.

Jovančić je po drugi put izabran u idealnu postavu Superlige samo što je prošle godine bio deo najboljih 11 kao fudbaler Vojvodine. Što se tiče bočnih veznih fudbalera, El Fardu Ben i Marko Marin predstavljaju šampiona Srbije.

Ben je svoje mesto našao sa 17 golova i sedam asistencija na 24 odigrane utakmice u prvenstvu. Marin je dao šest golova počev od prve utakmice sa Radnikom iz Surdulice na stadionu Rajko Mitić prošlog septembra.

RED STAR Foto: MN Press

Važio je za glavnog plejmejkera u igri tima Vladana Milojevića i kako u Ligi šampiona, tako i u Superligi bio je najbolji fudbaler ekipe koja je u Srbiji odbranila titulu. U Ligi šampiona je postigao prvi gol za Zvezdu u istoriji takmičenja u sadašnjem formatu kada je zatresao mrežu Pari Sen Žermena, asistirao je i protiv Napolija jeau Italiji.

Svojim igrama čitave sezone zaslužio je priznanje za najboljeg fudbalera tekuće sezone.

Najbolji napadači su prvi strelac Superlige Nermin Haskić, koji je na 40 utakmica u svim takmičenjima dao 28 golova i podelio deset asistencija i uz njega Ognjen Mudrinski. On je ove sezone postao najbolji strelac u istoriji Superlige.

NERMIN HASKIC Foto: MN Press

Na 33 utakmice je dao 18 golova i tako zaslužio svoje mesto ispred špiceva Crvene zvezde Milana Pavkova, Ričmonda Boaćija i ostalih konkurenata na svojoj poziciji.

VIDEO - Partizan u poslednjim sekundama došao do pobede protiv Napretka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nele993

    16. maj 2019 | 20:50

    Stojkovic najbolji desni bek u ligi?? Eee muko moja moj fudbale,decko je tuga a njegovi centaršutevi za izucavanje.

  • Bianconeri

    16. maj 2019 | 20:38

    Fss najveca bruka srbije iz šugavog radnickog ima vise nego iz partizana jedan rikardo nije tu!

  • Žex

    16. maj 2019 | 20:38

    Marin najbolji.Pa čovek se nije vidio u 3 derbija.Jeli igrao?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA