≫ 

Prevazišao Saleta Ilića: Gabor Kiralji završio karijeru u 43. godini, pogledajte gde je završila čuvena trenerka!

Kraj!

  • 2

Čuveni mađarski golman, Gabor Kiralji, završio je karijeru u Haladasu.

Slavna karijera počela je 1993. upravo u ovom klubu, odakle je Gabor otišao u Hertu, pa Kristal Palas, nosio je još dresove Vest Hema, Aston Vile, Barnlija, Bajera, Minhena 1860 i Fulama, odakle se 2015. vratio u klub u kom je počeo.

Klub je 10 puta bio šampion druge lige Mađarske, tri puta je došao do finala Kupa, a Gabor nije mogao bolji klub da izabere za oproštaj.

 
 
 
View this post on Instagram
🇭🇺🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇩🇪More information: Link in BIO! @haladasofficial @herthabsc @cpfc @tsv1860 @mlsztvA post shared by Király Gábor (@kiralygabor1) on

Posle 26 sezona, došlo je vreme da se kaže "zbogom" i čuvenoj trenerci, nju je simbolično Gabor okačio o klin, u svojoj 43. godini, čime je za dve godine nadmašio Sašu Ilića po stažu.

Poseban trag ostavio je i u Kristal Palasu, poput Saše Ćurčića - slave ga kao kultnog heroja i ličnost koja je umela da osvoji srca navijača, pa mu je klub nedavno emisiju posvetio.

- Kada smo imali užasnu sezonu 2004-5, sreo sam navijače koji su mi se zahvaljivali što igram za Palas. Rekao sam ja njima: Ne, ne, ne, ja moram vama da zahvalim što ste ovde! Onda su mi odgovorili: Ne, igrači, štab, menadžeri, tu su četiri-pet godina, ali mi ćemo ovde biti zauvek. Onda sam shvatio, navijači su najvažniji u klubu, ne igrači, ne oni sa klupe. Tada sam naučio lekciju.

VIDEO - Oproštaj Đanija Ćurčića od Kristal Palasa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    23. maj 2019 | 08:34

    Кираљи познатији европи, Сале у кругу 2

  • Branko

    23. maj 2019 | 08:11

    Golmani su druga prica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA