≫ 

Čuka je Barsa za Jermene: Brđani pregazili Banants, dva gola Luke Stojanovića!

Mrežu domaćina tresli su još Tedić, Luković i Birmančević

  • 4
FK Čukarički Foto: Telegraf

Čukarički je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope! I to posle duple pobede protiv jermenskog Banantsa koji je za Brđane na startu ovog takmičenja bio samo ''mreža za punjenje.''

Posle 3:0 u Beogradu, Čuka je u Jerevanu slavila rezultatom 5:0 (2:0) golovima Luke Stojanovića u 3. i 75. minutu, Slobodana Tedića u 31. Luke Lukovića u 49. i Veljka Birmančevića u 71. minutu.

Brđani su na ovoj utakmici, ali i u kompletnom dvomeču, igrom za Banants bili kao Barselona. Lako su se oslobađali lopte koj je klizila po terenu, u nekoliko koraka su već bili kod gola domaćina, a pored ova tri Čuka je mogla da da još koji gol.

Ako je neke dileme možda i bilo posle prve utakmice, ona je otklonjena već u 3. minutu revanša. Tedić je asistirao, a sjajni Luka Stojanović pogodio za ''suze u očima'' oko 2.500 domaćih navijača koji su, ipak, verovali u čudo svog tima.

FK Čukarički Igrači Čuke slave prvi gol Foto: Telegraf

Tedić je tako na idealan način vratio Stojanoviću za onu asistrnciju u Beogradu - kada je Čuka povela sa 1:0. Sudeći po ova uvodna dva meča, možda polako dobijamo odličan tandem. Pogotovo što je Stojanović prošle sezone rešetao mreže u Super ligi. Podsetimo, dao je ukupno šest golova samo Zvezdi, Partizanu i Radničkom.

Domaćin je prvi šut kao golu Belića imao tek u 21. minutu, a prethodno je i Čuka još jednom zapretila. Ipak, loptu posle centaršuta Ćirkovića niko nije zahvatio.

U 27. minutu je viđena jedna od najlepših akcija, baš u stilu Barse - praktično na jedan dodir. Tedić, Stojanović, Tedić, pa onda i Bogosavac, ali levi bek centaršutom nikoga nije našao u kaznenom prostoru.

Nedugo zatim Vidiosavlčjević je u stilu Robena probio po desnoj strani, namestio se na levicu, ali mu je golman odbranio. Međutim, napad se nastavio i Tedić je dao svoj treći gol na dva meča.

FK Čukarički Pogled na stadion Banantsa Foto: Telegraf

Belić je u 39. minutu sjajnim istrčavanjem sprečio možda i najbolji napad Banantsa i to je praktično bilo sve od njegovog posla do finiša meča. Ali ne i od Čukaričkog koji je nastavio da gazi.

Luković je solo prodorom po levoj strani zaslućio aplauze domaće publike koja je bila besna na svog golmana. Zašto? Zat što mu je krilni napadč Čuke iz mrtvog ugla dao gol kroz noge.

Luković se potom prebacio na mesto centralnog napadača, jer je Tedić ustupio svoje mesto Birmančeviću koji je nedugo zatim izbegao ofsajd zamku i u 71. pogodio za visokih 4:0. Zaradio je pritom i žuti karton, jer je skinuo dres, ali se četiri minuta kasnije ''iskupio'' kada je izvukao penal. Loptu je na belu tačku stavio Stojanović i - pogodio!

FK Čukarički Stojanović slavi gol sa saigračima u prvom meču Foto: FK Čukarički

Trener Veselinović je u međuvremenu ubacio u igru Đorđevića i Kamenovića, a vredi pomenuti da je Čuka meč počela u sastavu: Belić, Ćirković, Šapić, Puškarić, Bogosavac, Docić, Stojanović, Kovač, Luković, Vidosavljević i Tedić.

Za kraj ćemo pomenuti  dve sjajne odbrane Belića u 80. minutu, kao i da je naredni rival Bršana norveški Molde. Iako imaju da odigraju revanš, Norvežani su u prvom meču slavili sa 7:1. Utakmica drugog kola na programu je narednog četvrtka, a Brđani će gostovati.

VIDEO: Čukarički u Jerevanu za plasman u 2. kolo kvalifikacija Lige Evrope

(Izveštač Telegrafa iz Jermenije - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobari branjevo

    16. jul 2019 | 18:56

    Svaka čast čuka igraju odlično srećno protiv moldea

  • djole

    16. jul 2019 | 19:11

    Bravo,bravo, Cukaricki- i trener Veselinovic ja sam odusevljen igrom svih igraca koji su znali sta im treba!Kvalitetna euro top igra postavljane igraca zajednicka igra FENOMENALNO kao Ajaks prosle sezone!! momci nastavite tako i uigravajte tim za teze Meceve a bice uz nashu podrsku gde god budete gostovali,bice sa vama Don Djordjo NLi grupa Civijasha…..

  • Danilo

    16. jul 2019 | 18:58

    Sad me vise niko ne moze ubijediti da u upravi Partizana na sjede sve sami antipartizanovci i ciganski spijuni. Bogosavac, Birmancevic i mnogi drugi fudbalski dragulji kakvih Srbija odavno nije imala prosto otjerani u Cujaricki i druge klubove a ovamo se dovode preskupi balvani koji ovim draguljima nisu ni do koljena sto se vidi iz rezultata Partizana, a i igri da i ne govorimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA