Milan ugovorio dva odlična transfera: Za 46 miliona stižu štoper i napadač kog je jurilo pola Evrope

Milan pobedio brojne konkurente za mlade snage

  • 2
Rafael Leao i Leo Duarte Foto: Guliver/Filipe Farinha/Bongarts/Getty Images, Profimedia/AFP

Polako, ali sigruno Paolo Maldni, Zvonimir Boban i Ivan Gazidis kroje moćan tim Milana treneru Marku Đampaolu za narednu sezonu.

Posle potpisanih Krunića, Ernandeza, dogovorenih Koree i Benasere, Rosonerima će se uskoro pridružiti i jedan od najtraženijih Lilovh igrača, Rafael Leao i štoper Flamenga Leo Duarte.

Zajedno sa Nikolasom Pepeom, Rafael Leao činio je jedan od najubitačnijih napadačkih tandema u Francuskoj protekle sezone. Njih dvojica su fenomenalno vukla klub do drugog mesta u šampionatu.

Pravo niotkuda, ugledni i jako pouzdani radio Monte Karlo, objavio je da su Rosoneri dogovorili sve oko prelaska Portugalca na San Siro.

Ceo transfer biće vredan 35 miliona evra. Lilu će pripasti 30 miliona plus mladi štoper Tijago Đala čija je vrednost procenjena na pet miliona evra. Takođe, francuskom timu pripašće i 20% od naredne prodaje.

Leao igra na poziciji klasičnog napadača ali se podjednako dobro snalazi i na krilnim pozicijama. Dolazi kao zamena za Patrika Kurtonea koje će biti prodat Vulverhemptonu za 25 miliona evra.

Sa druge strane, Rosoneri su pobedili Romu za potpis brazilskog defanzivca Lea Duartea. Reč je 23-godišnjem štoperu Flamenga. Izdanik je Flamengove škole i važio je i važi za jednog od najboljih štopera domaćeg šampionata.

Za njegovu slobodu Milanezi će brazilcima platiti 11 miliona evra.

Već nekoliko sezona se priča o njegovom dlasku u Evropu ai tek sada je blizu. Ako uspe da se brzo prilagodi na način života i stil igre, Milan u njemu može da dobije odličnog štopera kako za ovu sezonu tako i za neredni perio.

Lepo Milan ''krčka'' novi tim za predstojeću sezonu. Prelazi rok u Itlaiji završava se 2. septembra u 20 časova, sasvim dovoljno vremena da se još neke kockice slože.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • objektivno

    28. jul 2019 | 18:09

    Joj kakav je to klub bio, sad mucenici dolaze neki samo i to za velike pare!!!

  • AHAB

    28. jul 2019 | 19:14

    STRAŠAN KLUB BEŠE,U NEKIM DRUGIM VREMENIMA,DRUGIM GAZDOM, ITALIJOM MNOGO BOGATIJOM I MOĆNIJOM....SADA SE BOJIM,DA NIJE BITNO KOGA DOVEDU,NE VREDI IM....JEDNOSTAVNO,PROŠLO JE VREME ITALIJANSKOG FUDBALA.... NAŽALOST....JER,TO JE ZEMLJA U SVEMU BILA BROJ 1....OD CEZARA DO VERSAĆEa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA