≫ 

Zvezdi poluvreme dovoljno za pobedu: Debitovao Tomane, Boaći nevidljiv, poklon za Borjana (VIDEO)

Pobeda crveno-belih protiv Lučana rezultatom 2:0, ali i briga zbog partije napadača iz Gane koji je ''upisao'' samo jedno bitnije dodavanje

  • 73
Miloš Vulić, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Jedan gol na početku prvog poluvremena i drugi na kraju bili su dovoljni Crvenoj zvezdi da već posle 45 minuta reše pitanje pobednika protiv Mladosti iz Lučana u okviru 4. kola Super lige Srbije - 2:0 (2:0)!

Strelci za crveno-bele bili su Miloš Vulić u 4. i Milan Jevtović u 45. minutu meča koji je srpski šampion praktično odigrao sa ''pola gasa'' i bez devet igrača iz startne postave sa meča protiv Kopenhagena.

FK CRVENA ZVEZDA - FK MLADOST 2:0 (2:0)

(Vulić 4, Jevtović 45)

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Pankov, Babić (Degenek 46), Žander, Petrović, Vulić, Ivanić (Krstović 79), Simić, Jevtović, Boaći (Tomane 62)

Klupa: Popović, Gobeljić, Jovančić, Nikolić.

MLADOST: Rosić, Andrić, Selemić (Suraka 61), Šatara, Leković, B. Milošević, Sekulić, Pavlović, Radivojević, Mićević, Eliomar (Pešić 46)

Klupa: Zečević, Obrovac, Sinđić, Odita, Stojanović.

Samo su Mirko Ivanić i Milan Borjan počeli meč protiv Danaca u utorak, dok je malo iznenađenje bilo pojavljivanje najnovijeg pojačanja Njegoša Petrovića u prvih 11. Društvo u veznom redu mu je pravio Miloš Vulić koji je sjajnim šutem iz slobodnjaka digao malobrojnu publiku na noge već na početku meča.

Upravo on je oboren na nekih 20-ak metara od gola Rosića, uzeo je loptu i postigao svoj prvenac u crveno-belom dresu otkako je zimus stigao iz Napretka.

Zvezda je bila ta koja je diktirala tempo, dok gosti s druge strane nisu imali nikakve napadačke akcije. Međutim, ni crveno-beli nisu stvarali nikakve prilike i jednu, u tom trenutku, dosadnu utakmicu ''razbudio'' je Jevtović malo pre sudijskog zvižduka.

Miloš Vulić, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Povukao je kontranapad i uz pomoć Gajića je došao u priliku da šutira. Sevnula je levica, precizno u ugao, za promenu rezultata i kraj nadanja LUčana.

Možda bi ona i porasla da Borjan u 51. minutu nije sprečio siguran gol Sekulića koji je tukao pod prečku. Takođe, i da je Pavlović u 64. bio za nijansu sporiji. Dao je gol, ali je on poništen zbog ofsajda u kom se našao.

Nedugo pre te šanse za Zvezdu je napokon debitovao Portugalac Tomane koji je u 62. minutu zamenio nevidljivog Boaćija. Svima je jasno da napadač iz Gane nije u formi i pitanje je da li će uopšte početi revanš protiv Kopenhagena.

Boaći je jednostavno bio nevidljiv, bez ijedne prave prilike. Imao je jedino dobro dodavanje za Simića u 56. minutu kada je Rosić odbranio šut krilnom napadaču. Slično je odigrao i Ivanić što je svakako za veliku brigu Milojevića.

Miloš Vulić, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Upravo umesto Ivanića je u 79. minutu ušao mladi Nikola Krstović koji je, takođe, još jedan debitant. Za to malo vremena koliko su proveli u igri, i on i Tomane su ostavili solidan utisak. Ali, kao što to već znate, nijedan od njih nije registrovan za utakmice 3. kola Lige šampiona.

Crveno-beli u ponedeljak putuju u Dansku, u utorak veče će juriti gol zbog remija u prvom meču (1:1), a vredi pomenuti da je i Kopenhagen upravo sa 2:0 bio bolji od Lingbija.

Naredni meč Zvezda u Super ligi igra sledeće subote protiv Spartaka u Subotici, a vredi pomenuti da srpski šampion posle četiri kola ima devet bodova i utakmicu manje.

Za kraj ćemo dodati i to da je Milan Borjan protiv Lučana odigrao svoj 100. meč u dresu Crvene zvezde i za tu priliku je dobio prigodan poklon.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kad

    9. avgust 2019 | 22:34

    Od 16 klubova crvena petokrakica ima 12 ili 13 filijala pa moze slobodno i sa kadetima da igra pobedice.

  • Uzu

    9. avgust 2019 | 21:00

    Lučani nemaju napadačkih ambicija na Marakani? Kakvo iznenađenje.

  • Pedja

    9. avgust 2019 | 21:14

    Prijateljska utakmica,šta ste očekivali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA