≫ 

Šampanjac i fotka za pamćenje: Argentinac treći najskuplji igrač u Zvezdinoj istoriji!

Ispred su samo Boaći i Takajuki Suzuki

  • 36
Mateo Garsija, FK Crvena zvezda Foto: crvenazvezdafk

Kao što smo već i javili, Crvena zvezda je odradila đavolski težak posao za vikend i uspela je da potpiše Argentinca Matea Garsiju!

Otuda i ne čude osmesi zadovoljstva na Marakani i nazdravljanje šampanjcem zbog četverogodišnjeg ugovora u transferu u kom će Zvezda platiti 1.8 miliona evra Las Palmasu.

To praktično znači da je Garsija treći najskuplji fudbaler u istoriji srpskog šampiona! Ispred njega su samo imena Ričmonda Boaćija, koji se za 2.5 miliona vratio iz Kine prošlog leta, i Japanca Takajukija Suzukija koji je za istu sumu 2006. stigao iz Kašime. Barem tako piše na specijalizovanom sajtu za transfere - Transfermarktu!

Iza Garsije nalazi se transfer Mirka Ivanića za 1.3 miliona, Ognjena Koromana koji je za 1.050.000 stigao iz Portsmuta, dok je Goran Čaušić prošlog leta plaćen ravno milion.

Mateo Garsija Garsija na potpisu ugovora Foto: crvenazvezdafk

Crveno-beli su Legiji za Gžegoža Bronovickog dali 850.000 evra, Sosijedadu za Srđana Babića 50.000 manje, koliko je svojevremeno plaćen i Elvir Bolić, dok je Brazilac Evandro stigao za 770.000 evra. Aleksandar Pešić je Tuluzu plaćen 750.000 evra. Toliko je Zvezda morala da izdvoji i za transfere Erika Jirke i Ivana Tričkovskog svojevremeno.

- Pregovori su bili dugi i naporni ali smo sve završili na ogromnu radost armije naših navijača. Mateo Garsija je novi igrač Crvene zvezde. Potpisao je ugovor na četiri godine, a već danas popodne će biti na treningu, u sredu će biti u konkurenciji za najbolji tim. Dobili smo ono što smo dugo tražili, brzinu po boku, igrača koji je jak sa loptom i hrabar da preuzme odgovornost - rekao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Pored terzića, na fotografiji se nalaze još i poznati menadžer Zoran Stojadinović, trener Vladan Milojević, počasni predsednik Dragan Džajić, sam Mateo garsija, sportski direktor Mitar Mrkela, savetnik predsednika Las Palmasa Branko Milovanović, kao i generlani direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

VIDEO: Uprava Crvene zvezde uz delirijumu nakon Borjanove odbrane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    18. avgust 2019 | 14:46

    Dzaja i Stojadinovic, tandem koji je vec ojadio Zvezdu kada u dogovoru sa menadzerima nisu igracima( Mijailovic,Vesovic...) isplacivali plate i pustali ih bez obestecenja uz licnu proviziju. Ne mirise mi na DOBRO, boze daj da gresim.

  • lemi

    18. avgust 2019 | 15:12

    doci ce vreme kada ce vas neko dovesti u red

  • ranko

    18. avgust 2019 | 14:28

    odakle pare drugovi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA