≫ 

Ovo su najteža, najlakša, najatraktivnija i najdosadnija grupa koju Zvezda može da dobije u LŠ!

Postoji i mogućnost da će na stadion Rajko Mitić svaki put istrčati i po jedan srpski fudbaler iz protivničke ekipe

  • 54
Potencijalne grupe za Ligu Šampiona, Crvena zvezda Ilustracija: Nikola Jovanović

Posle (ne)prospavane noći i dalje zvuči neverovatno da će Srbija drugu godinu zaredom imati predstavnika u Ligi šampionaCrvena zvezda će ponovo igrati u eliti i to u novom otežanom formatu, gde samo šest ekipa ulazi kroz kvalifikacije.

Nakon mečeva koji su na programu u sredu uveče znaćemo i tačne šešire, ali i već sad znamo kako će 99% to izgledati.

Da bi u budućnosti Zvezda čekala žrebove u kvalifikacijama u Evropi mirnije i kako bi bila nosilac, neophodno je da osvoji što više bodova. To znači da bi za budućnost kluba bilo najbolje kada bi dobio manje atraktivnu grupu.

Svaka pobeda donosi dodatna dva boda a remi jedan u grupnoj fazi. Takođe i svaka pobeda donosi 2.7 miliona evra, dok je remi vredan 900.000 evra, što je ozbiljan novac za klub sa Marakane.

Treba napomenuti i da je Srbija na dobrom putu da ima i dva predstavnika u kvalifikacijama za LŠ, ali će to zavisiti i od rezultata Partizana.

FK Crvena zvezda - FK Jang Bojs Foto: Marko Jovanović

NAJLAKŠA GRUPA

Ako gledamo koeficijent, iz prvog šešira bi bilo idealno da se izvuče ruski Zenit. Čak i ovaj novi Čelsi, sa dosta mladih igrača i još uvek neuigranim timom, može se sad smatrati kao opcija koja bi bila poželjna za srpskog šampiona.

Drugi šešir je takođe veoma težak a ako smo već izabrali Zenit iz prvog, ekipu Šahtjora moramo da preskočimo, jer ruske i ukrajinske klubove FIFA i UEFA razdvaja. Ostaju nam Benfika i Ajaks (očekuje se izbacivanje APOEL-a). Benfika deluje kao logičniji izbor, ako se ima na umu da je Ajaks prošle sezone igrao polufinale Lige šampiona, iako su mnogi nosioci otišli iz tog tima.

Treći šešir isto kao i prošle sezone ima ''mine'', ali i svoje dobre strane. Klub Briž igra protiv LASK-a, ako ih pobedi oni će biti u trećem šeširu i oni bi predstavljali idealnog protivnika za Zvezdu. U slučaju da ispadne tu uskače moskovksa Lokomotiva koja takođe nije loš protivnik. Ekipe sa kojima može da se igra, ali koje mogu da budu i veoma nezgodne su Olimpijakos i zagrebački Dinamo.

Dinamo je prema imenima možda i najslabiji rival iz trećeg šešira, sa kojim bi Zvezda mogla da se nosi i bori za proleće u Evropi, iako bi meč bio verovatno i najrizičniji koji bi bio organizovan u Beogradu u poslednjoj deceniji.

1) Zenit

2) Benfika

3) Dinamo Zagreb

4) Crvena zvezda

FK Crvena zvezda - FK Jang Bojs Foto: Marko Jovanović

NAJTEŽA GRUPA

Prošle sezone Zvezda je igrala u najjačoj grupi odakle smo dobili i pobednika Lige šampiona, Liverpul.

Sami igrači priželjkuju najbolje kako bi ispunili svoje snove, nadmetali se sa najboljima, igrali na najvećim stadionam. Takođe i sami navijači bi bili prezadovoljni da uživo gledaju Azara, Mesija, Sterlinga, Ronalda, Levandovskog itd.

Iz prvog šešira paklena je konkurencija ko je teži protivnik između Liverpula, Barselone, Mančester Sitija, Juventusa, Bajerna i PSŽ-a.

Kapiten Marin je već izjavio da bi voleo Bajern. To bi bila idealna prilika da se pokaže Nemcima da nije za ''staro gvožđe'' i da se čak možda ponovo nametne selektoru Joakimu Levu pred Evropsko prvenstvo.

Mi ipak biramo Gvardiolin Siti.

Neverovatan je podatak da je trostruki uzastupni prvak Evrope Real Madrid tek u drugom šeširu i on će biti ubedljivo najjači protivnik iz ovog šešira.

Iz trećeg šešira jako nezgodni će biti preporođeni Inter i fenomenalni Lion, međutim izabranici Kontea su definitivno teži protivnik.

1) Mančester Siti

2) Real Madrid

3) Inter

4) Crvena zvezda

FK Crvena zvezda - FK Jang Bojs Foto: Marko Jovanović

NAJATRAKTIVNIJA GRUPA

Postoje i jako atraktivni protivnici, odnosno ekipe koje igraju lep fudbal i koje bi bilo milina videti na ''Rajku'', ali i one koje bi donele navijački spektakl.

Tu pre svega mislimo na Barselonu iz prvog šešira sa čarobnim Mesijem, Grizmanom, Suarezom itd. Podsetimo, Mesi još nije igrao na Marakani, pa bi duel protiv Barselone bio spektakl kakav dosad nije viđen.

Lionel Mesi Njegova magija još nije viđena na Marakani; Foto: AP/Tanjug

Iz drugog šešira bilo bi zanimljivo videti novi Dotmund koji preti da preuzme primat u Nemačkoj. Sa igračima kakvi su Torhan Azar, Marko Rojs, Džadon Sančo, Julijan Brant itd... biće ih veoma zanimljivo gledati ove sezone. Takođe bi i navijački ovaj duel bio spektakularan, jer bi Zvezda igrala pred "Žutim zidom" u Dortmundu, a Delije bi mogle da se nadmeću u koreografijama i navijanju sa jednim od najboljih navijača na svetu.

FK Borusija Dortmund - FK Monako, Liga šampiona, koreografija, navijači, žuti zid, Signal iduna Park, stadion "Žuti zid" navijača Dortmunda; Foto: AP/Tanjug

Iz trećeg šešira izdvajaju se ekipe koje bi navijački bile najatraktivnije - a to je pre svega svakako Dinamo iz Zagreba, jer bi to bio prvi duel protiv Modrih od raspada Jugoslavije i nema sumnje da bi i tri Marakane bile napunjene da postoji toliki kapacitet.

Izuzetno atraktivan rival iz navijačkog ugla je i Olimpijakos koji bi bio zanimljiv zbog bratstva navijača. Doduše, verovatno neki navijači ne bi voleli prijateljsku atmosferu na tribinama, jer imaju gorak ukus iz evroligaških duela sa ekipom iz Pireja, kada je deo dvorane zviždao, a jedan pevao grčke pesme.

1) Barselona

2) Borusija Dortmund

3) Dinamo Zagreb

4) Crvena zvezda

FK Crvena zvezda - FK Jang Bojs Foto: Marko Jovanović

NAJDOSADNIJA

Dolazimo i do grupe koja bi bila najmanje atraktivna, jer ne bi bilo timova sa mega zvezdama, niti bi iz navijačkog ugla bile interesantne, ali svakako da bi Zvezda sa njima mogla ozbiljnije da se bori za evropsko proleće.

1) Zenit

2) Benfika

3) Briž

4) Crvena zvezda

U komentarima nam ostavite vaša predviđanja i želje za grupu.

VIDEO: Minut kao godina - Kako je Zvezdina klupa dočekala kraj meča s Jang Bojsom

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • StefStef

    28. avgust 2019 | 12:58

    Partizanovac sam i voleo bih da vidim purgere u Bg-u, da ne smeju da izadju na teren i da konacno shvate koja zemlja ovde ima najbolje klubove i navijace. Dajte Dinamo pa vidite kako Srbi to rade. I takodje cestitam Zvezdi i njenim navijacima na plasmanu u Ligu Sampiona i zelim vam puno uspeha, pa se ako Bog da vidimo u Evropi. Srecno i zivela Srbija!

  • Shtefkete

    28. avgust 2019 | 12:31

    Vi Benfiku smatrate lakim protivnikom...

  • kokanidja

    28. avgust 2019 | 12:57

    Napile se delije i zagreb su demolirale!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA