≫ 

Mitar i Dmitar doneli prvu pobedu Tumbi, Srbija prebolela Portugalce u Luksemburgu! (VIDEO)

Aleksandar Mitrović potvrdio da dominira u dresu Srbije, Dmitrović se iskupio odbranama kada je bilo najvažnije!

Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: Twitter.com

Fudbaleri Srbije pobedili su kao gosti selekciju Luksemburga sa 3:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo!

U otvorenoj utakmici ređale su se šanse na obe strane, Aleksandar Mitrović je sa dva pogotka iz dve ozbiljne šanse ipak rešio meč i najavio obaranje rekorda Stjepana Bobeka na večnoj listi, stigavši do 28 golova pre 25. rođendana.

Hrabre i dve asistencije Sergeja Milinkovića Savića, mada se mora priznati da je i Luksemburg bio sjajan i imao više od igre nego od rezultata.

Jednom su uzdrmali stativu, u prvom poluvremenu su naređali nekoliko šansi i iz prvog našeg šuta su primili gol, a priznanje se mora odati i golmanu Marku Dmitroviću.

Ljubiša Tumbaković Foto: Marko Jovanović

Eibarov čuvar mreže se iskupio za slabe odbrane protiv Portugalaca, sprečio je izjednačenje pri 2:1 i imao još nekoliko odličnih odbrana, pa su on i Mitrović najzaslužniji za prvenac Ljubiše Tumbakovića.

Mala mrlja je samo nepotrebni žuti karton Spajića, koji će propustiti naredni meč Orlova.

Srbija posle Luksemburga čeka Litvance 14. oktobra, pa 14. novembra Luksemburg dolazi u Beograd. Tri dana kasnije, kvalifikacije se završavaju protiv Ukrajine, takođe smo domaćini.

TOK MEČA, LUKSEMBURG - SRBIJA 1:3

90+4. minut - Kraj! Srbija je zasluženo slavila, iskoristila je svoje šanse, a pred kraj je čak bilo i malo improvizacija, kad je mogla da se zabeleži ubedljivija pobeda.

79. minut - Mitrović vraća mir, dao je gol za 3:1! To mu je peti pogodak na pet mečeva kvalifikacija, lagano je matirao domaćine čim je dobio loptu od Milinković-Savića.

 

77. minut - Opsada gola Dmitrovića, Da Mota je imao lepu šansu, ali je poslao loptu u spoljnu mrežu. Već dugo se igra pred naših 16 metara i nikako nije uspevalo našem timu da dođe makar do kontre.

72. minut - Novi pritisak domaćina, Dmitrović snažan udarac sa linije odbacuje, odlična odbrana golmana Eibara!

65. minut - Vraća se Luksemburg u igru, Turpel kao džoker smanjuje sa peterca!

62. minut - Čini se da Orlovi sa 2:0 polako ulaze u rutinu, a u međuvremenu, Ronaldo je došao do het-trika protiv Litvanije za 3:1!

55. minut - GOL, Radonjić se sjajno snašao i sa distance pogodio za 2:0! Ovakav momenat na zvaničnim mečevima nije imao još iz Crvene zvezde, iako je već nešto duže od godinu dana u Marseju. Malo kasnije, Spajić je jeftino dobio žuti karton i zbog toga će propustiti narednu utakmicu Srbije.

49. minut - U igri je od starta drugog poluvremena Nemanja Radonjić umesto Kataija, a Luksemburg je još jednom pokazao veliku želju da napadne i dođe do izjednačenja.

45+1. minut - Šansa domaćih, pogodili su stativu! Til je opalio snažno i samo nas je sreća spasila izjednačenja. Inače, Aleksandar Mitrović grabi ka rekordu Stjepana Bobeka kao najbolji strelac u istoriji reprezentacije.

37. minut - GOL MITROVIĆA! Srbija je povela posle centaršuta sa leve strane, Mitrović je dobio loptu kakvu ne propušta kada ima priliku da glavom zatrese mrežu. Srbija je povela iz prvog udarca na gol, na centaršut Kolarova.

32. minut - Bilo je malo i nervoze u taboru Srbije, Mitrović je dobio žuti zbog koškanja, a u međuvremenu, na meču Litvanija - Portugalija, domaćini su izjednačili na 1:1!

27. minut - Kakva šansa Luksemburga! Lopta je išla pod prečku, Dmitrović skida udarac Rodrigeša.

22. minut - Nova šansa za Luksemburg, Til je probao da ugrozi Mitrovića sa desne strane, ali je poslao loptu pravo u naručje našem čuvaru mreže.

17. minut - Mitrović je sam istrčao kontru, izborio se sa dvojicom čuvara po desnom krilu, ali je poslao loptu uz stativu udarcem sa distance.

Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: Telegraf.rs

13. minut - Poklonili smo korner domaćinima iz jednog rizičnog i netačnog pasa  za Dmitrovića. Posle toga je kratko trajala opsada našeg gola, na sreću, brzo je sve "počišćeno".

10. minut - I dalje se čeka ozbiljnija šansa. U međuvremenu, Orlići su uzeli samo bod Letoncima u Novom Sadu!

6. minut - Ljajić je centrirao, Mitrović je glavom poslao loptu tik pored leve stative.

3. minut - Lopta je uglavnom u nogama naših igrača, koji imaju čak i lepu podršku sa tribina.

Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: Telegraf.rs

UOČI MEČA

Posle poraza od Portugalaca sa 4:2, novi selektor Ljubiša Tumbaković priredio je brojna iznenađenja u sastavu!

Ovaj put, starteri su Rukavina, Spajić, Lukić, Milinković  Savić, Ljajić i Katai, ekipa je usput ostala bez Dušana Tadića zbog povrede, na koju se požalio i Luka Jović.

Poverenje je ukazao još jednom golmanu Dmitroviću, ali je ispred njega napravljen veliki broj korekcija.

Luksemburg - Srbija 1:3

(Turpel  66 - Mitrović 37, 78, Radonjić 55)

LUKSEMBURG: Moris, Šano, Geršon, Karlson, Rodrigeš, Bareiro, Jans, Til O, Til V, Devil (od 62. Turpel), Sinani (od 62. Da Mota)

SRBIJA: Dmitrović, Rukavina, Maksimović, Spajić, Kolarov, Milivojević, Lukić (od 61. Gaćinović) - Milinković Savić (od 79. Matić), Ljajić, Katai (od 46. Radonjić) - Mitrović.

 

VIDEO - Tumbaković: Ko potceni Luksemburg, neće dobro proći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goksi

    10. septembar 2019 | 23:15

    Fudbaleri... Da li ste culi nekada za staru narodnu izreku " cime se lud ponosi, pametan se stidi". Vi zaista mislite da ste ovom utakmicom kaobajagi nesto ucinili? Mogu vam reci da niste jer pobediti Luksemburg nije nikakvo merilo. A i ovo ste jedva dobili bre. Verujem da bi FK Macva ovaj msc bolje odradila nego vi sto ste. A vi gospodine Tumbakovicu, sa posrovanjem, ste neiskusan trener na ovom nivou. Od svim mogucih nasih trenera mislim da jedino Drulovic ima iskustvo i petlju, ostali jok. Ajd sad fudbaleri...casu toplog mleka, i u krevet.

  • Kole

    10. septembar 2019 | 22:56

    Posle utakmice Tumba izjavljuje:Ovakav meč smo cekali da pokažemo svijetu da možemo sa svima da igramo, da se nikoga ne plasimo.Matic dodaje:neizvjesna utakmica kao što smo i očekivali čista obraza napuštamo stadion

  • Miki

    10. septembar 2019 | 22:45

    Ja ne shvaćam da neko može biti zadovoljan ovakvom igrom.Igramo egal meč sa luksemburgom.Jedino je prevagnulo na našu stranu što imamo mitrovica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA