≫ 

Đavoli u paklu Humske ukrali pobedu: Partizan igrao fudbal, dominirao, možda i oštećen za penal

Odličan meč prikazali su fudbaleri crno-belih koji su imali inicijativu i bolju igru tokom većeg dela susreta

Fk Partizan, Mancester Junajted Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Fudbaleri Partizana poraženi su od Mančester junajteda sa 1:0 u meču 3. kola Lige Evrope, odigranom na stadionu crno-belih u Humskoj. 

U ovaj meč crno-beli su ušli sa najjačim sastavom, posle dva vezana poraza u domaćem šampionatu, dok, sa druge strane, menadžer Crvenih đavola Olegunar Solskjer nije mogao da računa na igrače poput golmana De Hee, potom Pogbe, Matića i Šoa. Prikazali su domaći fudbaleri odličan fudbal, tokom većeg dela susreta imalisu loptu u svojim nogama, da bi na kraju ipak susret ipak okončali porazom.

Fk Partizan, Mancester Junajted Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Od samog starta Mančester je napao crno-bele koji su se uspešno branili. prvu pravu priliku gosti su imali u 14. minutu. Posle slobodnog udarca sa desne strane, sam je ostao na petercu Mek Tomini koji je glavom šutirao i pogodio spoljni deo mreže. Ipak, Partizan se odlično branio, a posebno je dobar u odbrani bio Strahinja Pavlović koji je komandovao odbranom svog tima.

Fk Partizan, Mancester Junajted Foto: A. Nalbantjan

Meč se potpuno otvorio sredinom poluvremena, kada se Partizan oslobodio pritiska i u nekoliko vezanih akcija napao gol gostiju. Odlična igra mogla je da im se isplati u 40. minutu kada je Sadik sa nekih 20 metara odlično šutirao i pogodio stativu. Usledio je novi napada posle kojeg je i Asano mogao da dovede svoj tim u vođstvo, ali njegov udarac završava pored gola.

Fk Partizan, Mancester Junajted Foto: A. Nalbantjan

Neiskorišćene prilike Partizana kaznio je Mančester junajted u 42. minutu kada je Nemanja Miletić nespretno reagovao i skrivio penal nad Vilijamsom. Sa bele tačke precizan je bio Marsijal.

U nastavku, Partizan je odmah napao. Prvo je Sadik krenuo u trk ka golu Junajteda. Napadač Partizana fauliran je ispred gola gostiju, a Džons dobija žuti karton. Slobodan udarac izveo je Natho, a lopta prolazi pored gola. U narednih nekoliko minuta i Suma je imao dve odlične šanse. Prvo se prošetao kroz kazneni prostor, da bi ga odbrana Junajteda zaustavila, da bi u  jednom od narednih napada,  prevario svoje čuvare, i sa sredine šesnaesterca šutirao ka golu. Ipak, Romero je zaustavio njegov udarac.

Nastavio je Partizan da napada i "opseda" gol protivnika. Sredinom poluvremena viđene su i dve sporne situacije u samo dva minuta u šesnaestercu gostiju.  Prvo je Natho šutirao, delovalo je da je lopta pogodila u ruku nekog od igrača odbrane Junajteda. Ipak, posle svega, Natho zbog prigovora dobija žuti karton. U sledećem napadu ponovila se slična situacija u kojoj je, posle vazdušnog duela, usporeni snimak pokazao da se lopta odbila o glavu Vilijamsa i udarila ga u ruku. Sudija je ostao "miran", a i Miletić dobija žuti karton.

Do kraja, nizale su se akcije crno-belih koji su kontorlisali meč, imali inicijativu, stvarali šanse i ipak nisu uspeli da izjednače pa je rezultat ostao nepromenjen.

Fk Partizan, Mancester Junajted Foto: A. Nalbantjan

Partizan: Stojković, Miletić, Pavlović, Ostojić, Urošević, Natho, Zdjelar, Suma, Tošić, Asano, Sadik

Mančester junajted: Romero, Džons, Mekvajer, Roho, Van Bisaka, Mek Tomini, Garner, Mata, Vilijams, Lingard, Marsijal

Fk Partizan, Mancester Junajted Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjaković
Fk Partizan, Mancester Junajted Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović
Fk Partizan, Mancester Junajted Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović
Fk Partizan, Mancester Junajted Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjaković
Fk Partizan, Mancester Junajted Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vox

    24. oktobar 2019 | 20:59

    Mančester je bukvalno nadigran i razmontiran. Bravo momci. Al kad sudija 🐵 ne da

  • Ja

    25. oktobar 2019 | 01:29

    Umesto od pocetka utakmice presing po celom terenu, mi ostavili da deca Manchestera igraju kako pozele u prvih 25 min. a samim tim i dobiju samopouzdanje. Ali najveca zamerka treneru je sto nece da vidi da Partizan igra vec nekoliko utakmica sa igracem manje, konkretno mislim na Bambija. Pa to vidi svako ko se bar malo razume u fudbal, samo trener ne. Jeste da smo u drugom poluvremenu bili puno bolji, ali protiv ovakvog Manchestera (nikad goreg) samo je pobeda dobar rezultat.

  • Igor Grobar

    24. oktobar 2019 | 22:29

    A kada je bio penal za Partizan sudija onda ne vidi. Crno beli su se veceras borili do kraja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA